SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon ve Trablus kardeş şehir oluyor

Trabzon ve Trablus kardeş şehir oluyor

18 Temmuz 2024 Perşembe - 12:11




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Libya’dan Trabzon’a gelen turist sayısının artırılması ve karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Trablus Belediye Başkanı İbrahim Al-Khalifi ile görüştü. Trabzon ve Trablus’un kardeş şehir olması konusunda anlaşan başkanlar her iki şehirde tanıtım stantları kurulmasını kararlaştırdı.





Trabzon ve Doğu Karadeniz’in uluslararası arenada tanıtımı ve turizm gelirlerinin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda aktif rol alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Libya’nın başkenti Trablus’un Belediye Başkanı İbrahim Al-Khalifi ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Telefonla yapılan görüşmede Genç ve Al-Khalifi, iki şehir arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için Trabzon ile Trablus’un kardeş şehir olması konusunda fikir birliğine vardı. İki ülke arasındaki tarihi bağların önemine vurgu yapılan görüşmede Trablus Belediye Başkanı İbrahim Al-Khalifi, Trablus'ta düzenlenecek olan 2024 yaz etkinliklerine Trabzon'u davet etti. İki başkan ayrıca Trabzon'da Trablus’un, Trablus’ta da Trabzon’un tanıtılması amacıyla stant kurulması ve çeşitli faaliyetlerde bulunulması konusunda anlaştı.

İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Trablus Belediye Başkanı Al-Khalifi’yi Trabzon’a davet ettiğini belirten Başkan Genç, “Bir süre önce Libyalı seyahat acentelerini şehrimizde ağırlamıştık. Bu ziyaret, Trabzon ve Libya arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına önemli bir adım oldu. Trablus Belediye Başkanı İbrahim Al-Khalifi ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde, iki şehir arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için kararlılıkla adım atma konusunda mutabık kaldık. Amacımız, kültürel ve turistik ilişkilerin yanı sıra karşılıklı ticari bağlarımızı da güçlendirmektir. İki şehir arasında gelişecek kardeşlik bağının, şehrimizin ve bölgemizin turizmine ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. Trablus Belediye Başkanı İbrahim Al-Khalifi ise Başkan Genç’in kendisini aramasından büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, “İki şehir arasında ticaret, politika ve turizm ilişkilerimizi artırmak adına elimizden geleni yapacağız. Şimdiye kadar iki ülke olarak kardeşliğimizi herkese gösterdik, ilişkimizi güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap