A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da Başkan Kaya'dan amatör balıkçılara destek

Yayın Tarihi: 31.08.2024 - 16:29
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan amatör balıkçılara destek geldi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Başkan Kaya, 1 Eylül’de başlayacak denizlerdeki avlanma sezonu öncesinde Trabzon Merkez Su Ürünleri Kooperatifi bünyesindeki balıkçı esnafıyla bir araya geldi.

Faroz Balıkçı Barınaklarında yapılan toplantıya, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve amatör balıkçılar katıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 1 Eylül’de denizlerde başlayacak yeni av sezonunun balıkçılara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “İnşallah bolluk ve bereket içinde, güzel bir sezon olur” dedi.

“41 PROJEMİZDE, BALIKÇI ESNAFIMIZ DA VAR”

Programda konuşan Başkan Kaya, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde Trabzon’a 41 proje vaadinde bulunduğunu hatırlatarak bu vaatleri adım adım gerçekleştirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. ,

Bu 41 projeden birinin de geçimini balıkçılıkla sağlayan esnaflara destek vermek olduğunu dile getiren Başkan Kaya, “Bu destekler, tekne bakımı, ekipman bakımı, ağ tamiri, tiner, boya, astar gibi balıkçılıkta kullanılan malzemelerle ilgili desteklerdi. Gücümüz yettiğince, imkanlarımız ölçüsünde balıkçı esnafımıza destekleyelim istemiştik. Bugün, verdiğimiz o sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1 Eylül’de balık sezonumuz açılacak, inşallah hep birlikte güzel bir sezon geçireceğiz. Sizler güzel işler yapacaksınız, bizim de sizlere verdiğimiz katkılarla, bir nebze olsun Trabzon insanı belki biraz daha ucuza, taze balık yiyecek. Bunu bir nebze sağlayabilirsek, hepimiz bundan bahtiyar olacağız” dedi.

kaya-destek-2.webp

“ÇALIŞAN, ÜRETEN HERKESE DESTEK OLMAYI BİR GÖREV SAYIYORUZ”

“Biz bu cennet vatanda, imkanların ve kaynakların doğru ve verimli kullanılmasını, üretim yapılmasını istiyoruz. Bu anlamda da çalışan, üretim yapan, üretim yapmak isteyen herkese destek olmayı bir görev sayıyoruz” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediyemizin imkanları ölçüsünde, tarımsal faaliyetlerden hayvancılığa, balıkçılıktan sebze meyve üretimine kadar, o ürünlerin değerlendirilmesine, satılmasına kadar bütün bu alanlara el atan, destek olan bir anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz günden beri ‘farklı bir belediyecilik’ diyoruz, sosyal belediyecilik diyoruz. Halka dokunan, hakla arasındaki o duvarları kırıp atan, kibirden, israftan, şatafattan uzak bir anlayış diyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne bu anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Daha yeni başlıyoruz. Bu doğrultuda kent lokantamızı açtık, cenaze evlerine taziye yemeklerimizi gönderiyoruz, yaşlı, bakıma muhtaç yatalak hastalarımıza berberleri evlerine gönderip hizmet etmeye çalışıyoruz, köylerde üretilen ürünlerin uygun fiyatlarla satılacağı, üreten kadınların para kazanabileceği pazarlar açıyoruz.”

kaya-destek-3.webp

“YÖNETİCİLERİN BASİRETSİZLİĞİ NEDENİYLE BALIKLARIN YAŞAM ALANLARI YOK EDİLDİ”

Karadeniz Sahil Yolunun yapılması ve sonrasındaki süreçte, Karadeniz kıyılarının doğal yapısının bozulduğunu ve balıkların, deniz canlılarının yaşam alanlarının yok edildiğini kaydeden Başkan Kaya, çocukluk yıllarındaki bolluk bereketi hatırlatarak örnek vererek şöyle konuştu:

“Benim çocukluğumda Karadeniz’den bin bir çeşit balık çıkar, bolluk bereket fışkırırdı. Tekneler taşıyamazdı. O kadar balık nereye gitti? Bizim akılsızlığımızın, yöneticilerimizin basiretsizliğinin ve yaptığı hataların sonucu olarak, o bin yıllarda oluşan güzelim kıyıları, koyları, balıkların üreme ve yaşam alanlarını dolgularla mahvettik. O balıklar da bizim kıyılarımızı terk ettiler. Karadeniz’i göl olarak düşünün, Karadaniz’e kıyısı olan 6 ülkeye bakın, Romanya’nın kıyılarından balık fışkırıyor, Bulgaristan’dan, Gürcistan’dan, Ukrayna’dan, Rusya’dan öyle… Bizim Karadeniz kıyılarında balık kalmadı! Niye kalmadı? Sen balıkların üreme alanlarını, yaşam alanlarını, çoğalma alanlarını o kıyı dolgularıyla yok edersen, balıklar buraları terk ederler. Kalanlarla da sizler evlerinizi geçindirmeye çalışıyorsunuz. O ülkelere gittim, gördüm. Kıyıları yok etmemişler, yolu denizin kenarından değil de içeriden geçirmişler. Ama biz, sanki yolu geçirecek başka alan yokmuş gibi geldik balıkların yaşam alanlarını yok ettik! Yetmedi, şimdi bir dolgu sahası yaptık, bulduğumuz taşı, toprağı, çamuru, inşaat atığını, tarım toprağını denize döküyoruz! Denizdeki canlıları da balık popülasyonunu da mahvettik. Bin bir çeşit balık çıkardı Karadeniz’den şimdi çeşit çok azaldı. Mezgit, istavrit, hamsi, palamut ve yanında birkaç çeşit daha balık sayabiliriz. Ne oldu bu kadar balık çeşidine? İşte akılsızlığın bedelidir bu sonuç.”

“114 KM’LİK TRABZON SAHİLİNİN 94 KM’SİNDE DOLGU VAR!”

Yapılan hatalardan ders alınması, bu hataların tekrarlanmaması ve doğru işler yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Kaya, “Bu yaşananlardan, yapılan hatalardan ders alacağız ve doğru işler yapacağız. Doğru işler yaparsan, sonuçları da güzel ve doğru olur. Büyüklerimiz bize cennet gibi bir vatan bıraktı. Bu cennet vatanı aynı güzellikte, aynı üretkenlikle çocuklarımıza bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu bize bir emanet, bu emanete ihanet etmememiz lazım. Maalesef edildi! 114 km kıyı uzunluğu olan Trabzon sahilinin 94 km’sinde dolgu var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz. O kıyılar, o koylar yok edilmez. Çünkü canlıların yaşam alanları olan bu yerler, bin yıllarda oluşur. İnşallah millet olarak bir geri dönüş yapacağız. Bu millet ayağa kalkacak, kalkmak zorunda. Bu da neyle olur? Üretimle olur, doğru işler yapmakla olur. Bunu hep birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

kaya-destek-4.webp

BALIKÇILARA BOYA, ASTAR VE TİNER DESTEĞİ YAPILDI

Başkan Kaya, yeni sezon öncesinde Ortahisar Belediyesi olarak balıkçı esnafına epoksi boya, epoksi astar ve epoksi tiner ile bere dağıtımında bulunduklarını söyleyerek, “Yeni sezon öncesinde sizlere küçük bir katkı olur düşüncesiyle bu destekleri yapıyoruz” dedi.

BAŞKAN KAYA, BALIKÇILARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Konuşmasının sonunda balıkçıların sorun, talep ve önerilerini dinleyen Başkan Kaya, Gülcemal dolgu alanıyla ilgili şikayetlerle ilgili olarak ilgililerin daha dikkatli olması konusunda inisiyatif alacaklarını söyledi.

“BALIKÇILARIMIZA BOLLUK VE BEREKET İÇİNDE GÜZEL BİR SEZON DİLİYORUM”

Başkan Kaya, konuşmasının sonunda yeni av sezonun hayırlı olmasını temenni ederek, “Yeni sezonda sizlere inşallah bolluk ve bereket, kazasız belasız, güzel bir sezon diliyorum. Vatandaşımıza uygun fiyata, taze balıklar satarsınız, hem siz kazanırsınız hem vatandaşımız mutlu olur” dedi.

Programın ardından Başkan Kaya ve beraberindekiler, balıkçı teknelerine binerek denize açıldı, denize ağ serdi.

Etiketler