A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da gururlandıran tablo! "YKS'de 170'te 140..."

Yayın Tarihi: 19.08.2024 - 11:48
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Üniversite Hazırlık Kursu’nda eğitim alarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 170 öğrencinin 140’ı üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Üniversite Hazırlık Kursu’nda eğitim alarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 170 öğrencinin 140’ı üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Üniversite Hazırlık Kursu’nda eğitim alan öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) önemli başarılara imza attı. 170 öğrencinin 140’ı üniversiteye girmeye hak kazanırken, 60 öğrenci lisans programlarına, 80 öğrenci ise ön lisans programlarına yerleşme başarısı gösterdi. Tıp fakültesine 1 öğrenci yerleşirken, sağlık bilimlerine 35, ilahiyat fakültesine 4, iktisadi ve idari bilimler fakültesine 12, teknik bölümlere 17, çocuk gelişimine 4, diğer bölümlere ise 67 öğrenci yerleşti. Üniversiteye yerleşme başarısı gösteren öğrencilerden 99’u kız, 41’i ise erkek öğrenci oldu. 4 yıllık kazanan kız öğrenci sayısı 49 olurken, erkek öğrenci sayısı 11 olarak belirtildi. Ayrıca 2 yıllık kazanan erkek öğrenci sayısı 30 olurken, kız öğrenci sayısı 50 olarak açıklandı.  

"YOLUNUZ AÇIK OLSUN"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öğrencileri gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederek, “Öğrencilerimizin gösterdiği başarıları ile gurur duyuyoruz. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, kutluyorum. Ayrıca kurs hocalarımıza ve velilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Bir an olsun gençlerimizi yalnız bırakmadılar ve süreç boyunca yanlarında oldular. Üniversite sınavını kazanamayan öğrencilerimiz ise asla üzülmesinler. Her şey bir sınav değil. En iyi şekilde hazırlanıp gelecek yıl istedikleri bölümlere yerleşeceklerinden şüphem yok. Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca yanlarında olmaya ve imkanlar sağlamaya devam edeceğiz. Yolunuz açık olsun gençler” diye konuştu.

Etiketler