A+ A-
Yorum
10

Trabzon’da kentsel dönüşüm isyanı! Pankart astılar!

Yayın Tarihi: 08.10.2025 - 11:45
Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Çömlekçi Mahallesi sakinleri, yıllardır süren kentsel dönüşüm çalışmalarının yavaş ilerlemesine tepki göstererek mahallelerinin çöp içinde kaldığını belirtti.
Kaynak:HABER 61

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi’nde vatandaşlar, uzun süredir devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının yavaş ilerlemesinden ve mahallede oluşan olumsuz yaşam koşullarından şikâyet etti. Seslerini duyuramadıklarını belirten mahalle sakinleri, tepkilerini büyük bir pankartla dile getirdi.

Bir binanın cephesine asılan pankartta, “Lütfen sesimizi duyuramadık. 22 yıldır kentsel dönüşüm dediniz, görüntü kirliliği dediniz, bütün mahalleyi yıktınız. 2-3 bina bıraktınız, mahallemiz çöp içinde kaldı. Yetkililere duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Mahalle sakinleri, yıllardır süren kentsel dönüşüm sürecinde yarım kalan yıkımların ve boş arsaların çevrede ciddi kirlilik oluşturduğunu, altyapı ve temizlik hizmetlerinin yetersiz kaldığını dile getirdi.

Vatandaşlar, yetkililerden çalışmaların hızlandırılmasını, mahallede çevre düzenlemesi yapılmasını ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Trabzon’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çömlekçi Mahallesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında uzun süredir çalışmalar devam ediyor. Ancak mahalle halkı, sürecin yavaş ilerlemesi nedeniyle “mağduriyetin arttığını” belirtiyor. 

kent2

Etiketler