A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Yayın Tarihi: 01.09.2024 - 14:34
Başkan Kaya’nın çağrısıyla, mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın başlattığı ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ mavi kapak toplama kampanyası amacına ulaşıyor. Geri dönüşüme gönderilerin mavi kapaklar sayesinde Trabzon’un Düzköy ilçesinde doğuştan kas hastalığı bulunan engelli iki genç, tekerlekli sandalyeye kavuştu.


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın çevre bilinci ve geri dönüşümünün önemine dikkat çekmek amacıyla başlattığı ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ kampanyası devam ediyor. Ortahisar Belediyesi hizmet binasındaki tüm birim müdürlüklerinde başlatılan mavi kapak toplama yarışına, muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlar da destek veriyor. Kampanya kapsamında toplanan kapaklar ile engelli bireylere tekerlekli sandalye hediye ediliyor.


Ortahisar Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanyada toplanan mavi kapaklar geri dönüşüme gönderildi ve tekerlekli sandalye elde edildi. Kampanya ile elde edilen tekerlekli sandalyeler, Trabzon’un Düzköy ilçesinde doğuştan kas hastalığı bulunan engelli iki gence verildi.

İKİ AYDA TOPLANDI


Ortahisar Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, temin edilen tekerlekli sandalyeleri, Düzköy İlçesi Doğankaya mahallesinde yaşayan ve doğuştan kas hastalığı nedeniyle engelli olan 17 yaşındaki Zehra Kum ve 18 yaşındaki Celil Kum’a teslim etti. Tekerlekli sandalye hediye edilen Zehra ve Celil kardeşler büyük sevinç yaşarken, Ortahisar Belediyesi personellerine ve Başkan Ahmet Kaya’ya teşekkür etti.

KAMPANYAMIZ GENİŞ YANKI UYANDIRDI


Bu iyilik hareketinin sosyal belediyecilik anlayışının gereği olduğuna dikkat çeken Başkan Kaya, ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ isimli mavi kapak toplama kampanyamız kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Yürütülen kampanya ile hem çevrenin korunmasını hem de engelli bireylere yardım eli uzatmayı amaçlıyoruz. Başta Muhammet Bey olmak üzere; belediye personellerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın da katılımıyla topladığımız mavi kapakları geri dönüşüme vererek karşılığında iki tane tekerlekli sandalye aldık. Burada iki yavrumuzun engellerini aşmasına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduk. Kampanyamızın başlatılması ve yürütülmesi süreçlerine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı topladığı mavi plastik kapakları belediyemize getirip engelli bireylerimizin tebessümüne aracı olmaya davet ediyorum” dedi.

“GÖZLERİNİN İÇİ GÜLDÜ”


Tekerlekli sandalye hediye edilen engelli bireylerin mutluluklarına şahit olan Etüt Proje Müdürü Mustafa Özer İskender ise “Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Kaya’nın “Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz” kampanyası kapsamında Düzköy Şahinkaya’da 17 yaşındaki bir kızımıza topladığımız kapakların sonucunda elde ettiğimiz tekerlekli sandalyeyi hediye ettik. Kızımız Ahmet Başkanımızın selamını aldı, çok mutlu oldu, gözlerinin içi çok güldü. Bende hayatımda bu kadar güzel gülen bir insan görmemiştim. Geleceğe umutla baktı. Kampanyamız devam ediyor. Başkanımızın genelgesi ile bütün müdürlüklerimiz kampanyaya katılıyor. Ayrıca muhtarlıklarımız, tüm okullarımız ve tüm kenti kampanyanın içine katmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Kaya’ya ve tüm müdürlüklerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler