SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'un ilçelerinin su sorunu çözülüyor

Trabzon'un ilçelerinin su sorunu çözülüyor

19 Temmuz 2024 Cuma - 15:51




Trabzon Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanında sağlıklı içme suyu hamlelerine devam ediyor. Başkan Ahmet Metin Genç’in talimatları ile çalışmaların bitirildiği Arsin İçme Suyu ve Arıtma Tesisi’nden 3 ilçede 24 mahalleye arıtılmış içme suyu ulaştırıldı.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi içme suyu ve altyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Arsin ilçesinin yıllardır devam eden içme suyu problemini tamamen ortadan kaldıracak içme suyu ve arıtma tesisi inşaatında sona gelindi. 82 kilometrelik içme suyu isale hattı ile arıtma tesisinin yapımı tamamlanırken, geçtiğimiz ay içme suyu isale hattının 50 kilometrelik kısmına deneme amaçlı ilk su verilmişti. 

3 İLÇE, 24 MAHALLE, 35 BİN KİŞİ

Yürütülen son çalışma ile birlikte daha önce deneme amaçlı ilk kez su verilen Arsin İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden mahalle şebekelerine bağlantılar yapıldı. Arsin’de 14, Araklı’da 7 ve Yomra’da 3 olmak üzere toplam 24 mahallede yaşayan yaklaşık 35 bin kişiye arıtılmış su verilmeye başlandı. Mahalle şebekelerine bağlantılar yapılmaya devam ederken ilerleyen süreçte ilave bağlantılar ile 60’dan fazla mahalleye arıtılmış su verilecek.  

UZUN YILLAR HİZMET VERECEK

İlçelerin kronik hale gelmiş içme suyu sorunlarını teker teker çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Arsin, içme suyu anlamında en fazla sıkıntı yaşayan ilçelerimizin başında geliyordu. Bu projemizin tamamlanmasıyla birlikte ilçemize uzun yıllar hizmet edecek bir içme suyu tesisini halkımızın hizmetine sunmuş oluyoruz. 3 ilçemizde toplam 60 mahallemize hizmet edecek olan tesisimizden şimdilik 24 mahallemize kaliteli içme suyunu ulaştırdık” dedi. 

ARITILMIŞ SU ULAŞTIRILAN MAHALLELER

Arsin: Işıklı, Elmaalan, Karaca, Yeniköy, Çardaklı, Özlü, Çubuklu, Yeşilköy, Çiçekli, Fındıklı, Dilek, Harmanlı, Yolüstü ve Örnek Mahallesi. Araklı: Yiğitözü, Yeşilce, Yalıboyu, Karşıyaka, Taşönü, Buzluca ve Ortaköy. Yomra: Yenice, Yokuşlu ve Kömürcü.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap