A+ A-
Yorum
10

Trabzon'un Tarihi Mirası Canlanıyor: Yavuz Selim İlkokulu, Gençlik Kütüphanesi Oluyor

Yayın Tarihi: 09.02.2026 - 17:18
Trabzon'un Gazipaşa Mahallesi'ndeki tarihi Yavuz Selim İlkokulu binası, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Gençlik Kütüphanesi'ne dönüştürülüyor. Başkan Genç, "Gençler için sosyalleşebilecekleri, ilim ve irfan temelli yeni bir yaşam alanı oluşturulmasını hedefliyoruz" dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon'un kültürel dokusuna katkı sağlayacak önemli bir proje start aldı. Ortahisar ilçesi Gazipaşa Mahallesi'ndeki tarihi Yavuz Selim İlkokulu binasıKültür ve Turizm Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Gençlik Kütüphanesi'ne dönüştürülecek. Restorasyonu tamamlanan tarihi bina, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Tahir Şahin, TBMM Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ile diğer ilgili heyet üyeleri tarafından yerinde incelendi. Bina, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi.

Başkan Genç'ten Vizyoner Proje: "İlim ve İrfan Temelli Bir Yaşam Alanı"

Heyete projeyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tarihi mirası gelecek nesillere aktarmanın ve ona yeni bir işlev kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Genç, "Bu binayı Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile iş birliği halinde Gençlik Kütüphanesi'ne dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi. Projenin hedeflerini sıralayan Başkan Genç, şunları kaydetti: "Edebiyat, sanat ve fikir hayatının nitelikli bir biçimde yaşatılmasını, yerelden dünyaya açılan milli değerlerin bir araya getirilmesini, ilim ve irfan temelli bir sanat ve muhabbet ortamının oluşturulmasını, Trabzon’un medeniyetimize sunduğu kültürel katkıların genç nesillere aktarılmasını hedefliyoruz."

Dijital Dünyaya Farklı Bakış: Akıl Oyunları Merkezi ve Sosyal Alan

Projenin sadece bir kütüphane olmanın ötesine geçeceğini vurgulayan Başkan Genç, tesis içinde bir akıl ve zeka oyunları merkezi de kurulacağını açıkladı. Bu merkezle, çocuk ve gençlerin dijital dünyaya farklı bir perspektifle hazırlanmasının amaçlandığını belirten Genç, "Aynı zamanda gençlerin sosyalleşebileceği, hem sağlıklı hem de kolay erişilebilir yeni bir yaşam alanı oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu konuda bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı. Proje, tarihi dokuyu koruyarak gençleri kitaplarla, sanatla ve birbirleriyle buluşturacak modern ve işlevsel bir kültür kompleksi vizyonu taşıyor. Bu dönüşüm, Trabzon'un kent kimliğine yapılan önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler