SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Tülay Adanur; 'Başarı için bir ekibiniz olmalı'

Tülay Adanur; 'Başarı için bir ekibiniz olmalı'

Karadeniz Özel

13 Ocak 2021 Çarşamba - 14:34




Trabzon siyasetinin önemli isimlerinden AK Parti Yomra Belediye Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi Tülay Adanur Karadeniz Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.





Karadeniz // Meryem AKGÜN -- Sorularımızı içtenlikle cevaplayan Adanur’la Trabzon Siyasetinden Yomra özelini ve kadınların siyasetteki konumunu ve geleceğini konuştuk.

SİYASETLE YOLUNUZ NASIL KESİŞTİ?

Siyasete 2009 Yerel Seçimler öncesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasette her 4 kişiden 1’i kadın olacak” söylemi üzerine AK Parti Yomra İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adayı olarak başladım.  2011 yılında Zeki Kavanoz’un Merkez İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde İlçe Yönetim Kurulunda Yerel Yönetimler Başkanlığı yaptım. O dönemde Merkez İlçe olarak Belde Belediyelerde vardı ve bir çok noktaya hizmet gelmesi için gayretli çalışmalarımız oldu. Zeki Başkanımız da tecrübesi ve siyasetçi kimliğiyle bizlere birçok şey kattı. 2014 yılına kadar birlikte görev aldık daha sonrasında tabiri caizse siyasi kimliğimizin yanı sıra STK’larda kadınlara yönelik çalışmalara eğildim ve İnşaat Mühendisi olarak kurduğum Nano Yapı Denetim Şirketimdeki işlerimin yoğunluğundan dolayı siyasete bir süre ara verdim. 2019 Yerel Seçimlerinde AK Partimizden Yomra Belediye Başkan Aday Adayı oldum, partimizin genel merkezi eski Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’nu aday gösterdi ve onunla birlikte seçim çalışmaları yaptık. 31 Mart 2019 tarihinde AK Parti Yomra Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim ve aktif olarak bu görevimi yapmaktayım.



BİR ANNE, BİR İŞ İNSANI AYNI ZAMANDA YOMRA BELEDİYESİ AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİSİNİZ, TÜM BUNLAR SİZİN İÇİN ZOR OLMUYOR MU?

Zor oluyor fakat zorlukla beraber bir kolaylığı da bulunuyor. Yoğunluk ve fazla sorumlulukla birlikte güzel bir programlamayla daha güzel işlere imza atabiliyoruz. Tabi ki bu noktada aileme bana vermiş olduğu destek için çok teşekkür ediyorum, bu benim için çok büyük bir şanstır. Anne olarak sorumluluklarımın farkındayım ve bir iş insanı olarak da şehrimize katma değer sağlayacak projelerde yer almaya çalışıyorum. Bunlarla beraber de Yomra AK Parti Belediye Meclis Üyeliğimi en güzel şekilde icra etmeye çalışıyorum. Üç ayrı alanda da aslında memleketime hizmet etmiş oluyorum. Annelik görevimle ülkemizin geleceği olan evlatlarımızı yetiştiriyor, iş insanı olarak ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyorum ve siyasetçi olarak da ilçemle alakalı önemli kararlarda doğrudan ve dolaylı olarak yer alıyorum. Bu katkıyı görüp hissettikten sonra zor olsa bile seve seve yapınca o zorluk çok da gözümüzün önünde bulunmuyor.

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI İYİ PARTİLİ, MECLİS ÜYELERİNİN ÇOĞUNLUĞU AK PARTİLİ, İLÇE MECLİSİNDE AHENGİ SAĞLAYABİLDİNİZ Mİ?

Partimizin işleyişi örnek teşkil edecek disiplinde ve hiyerarşide, bu noktada Yomra Belediye Meclisinde ahenkli bir işleyiş içinde olmamamız söz konusu değil. Çünkü Belediye Meclisi Toplantıları öncesinde AK Parti grubu olarak toplantılar gerçekleştiriyoruz. İstişareye açık toplantılarımızda her kişi kendi düşüncelerini bilimsel ve mantığa uygun bir şekilde açıklıyor ve ortak karar alıyoruz. Aldığımız kararları da İlçe Belediye Meclisinde kabul ettirebiliyoruz çünkü oy çokluğu bizde ve kararlarımız siyaset üstü tamamen Yomra’nın menfaati doğrultusunda oluyor.



MECLİS ÜYESİ OLDUĞUNUZ İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANININ ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?

Aslında bu sorunun cevabını güzel bir hikayeyle anlatmak gerekli, Napolyon’un orduları bir savaşta geri çekilirken Napolyon komutanlarını toplayıp “Neden geri çekiliyoruz?” diye sormuş. Komutanlar “Efendim birçok sebebi var fakat her şeyden önce barutumuz bitti” demiş. Napolyon da “Diğer sebepleri konuşmaya o halde gerek yok. Barut yoksa zafer de yok” demiş. Benim için de bir işte başarı kazanılması isteniliyorsa kişinin kendi ekibini kurması gereklidir. Kendi ekibini kuramayan birinin başarı kazanması da mümkün değildir. Kazanıyor gibi gösterilebilir fakat onlar popülist bir yaklaşımın ortaya çıkardığı günlük işlerden öteye geçemeyecektir.

-Yomra; yüksek binaları, uzun süren dalçık çalışması ile hep gündem olan bir ilçe oldu, şimdi sahip olduğu hastane, adliye, avm gibi donatılarla da sürekli nüfusu artan ve sirkülasyonu yüksek bir ilçe bu bağlamda size göre Yomra’nın eksileri ve artıları nelerdir?

Sizlerinde bahsettiği gibi Yomra üstüne katarak ilerliyordu fakat şu anda duraklama döneminde bu dönem de muhakkak sona erecek ve yükseliş devam edecektir. Yomra’nın artıları şehir merkezine yakın ve Kaşüstü gibi ayrı bir ilçe potansiyeline sahip gelişmiş bir mahallenin olması. Alt ve üst yapı planlaması tabi ki eleştirebilir. Bugün Dünya’nın en önde gelen şehirleri bile eleştirilebiliyor. Fakat etkin devlet kurumlarının Yomra’ya kazandırdığı artıları kimse yadsıyamaz ve bu kurumların bu noktada konumlandırılması da AK Parti Hükümeti sayesinde olmuştur.

TRABZON'DA KADINLARIN SİYASETE KATILIMINI NASIL BULUYORSUNUZ, KADINLAR YETERİNCE SÖZ SAHİBİ Mİ?

Türkiye genelinde bakarsak Trabzon seviyenin üstünde fakat yeterli değil. Bunun daha iyi noktaya gelmesinde de öncü yine AK Parti oldu ve olacaktır. Hem Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde hem İlçe Belediye Meclislerinde hem Partilerin Ana Kademe Yönetimlerinde ve bunlarla beraber Belediyelerde üst düzey yönetimlerde daha fazla kadının yer alması şehrimize katma değer sağlayacaktır. Bunun arttırılması da kadınların iş birliği ve oluşturacak olduğu kamuoyu sayesinde olacaktır. Kadınlar sadece siyasette değil bir çok alanda da söz sahibi olmalıdır.



AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ BAHAR AYVAZOĞLU'NUN TBMM'DEKİ TEMSİLİYETİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ, AK KADINLAR OLARAK İSTİŞARELER YAPIYOR MUSUNUZ?

Geçmişten bugüne baktığınızda Trabzonlu kadınlar bir çok şehrimize göre TBMM’de daha fazla temsil ediliyor. Safiye Seymenoğlu’ndan Ayşe Sula Köseoğlu’na ve bugün geldiğimiz noktada Bahar Ayvazoğlu hanımefendinin Trabzon Milletvekilliği. Bunlar siyaset üstü bir durum ve Trabzon’daki Kadınlar için önemli bir konudur. Bunu da en verimli ve kaliteli şekilde kullanmak yine biz kadınların iş birliğiyle olacaktır. Sayın Ayvazoğlu’nun ülke ve şehir gündemine dair girişimlerini takdir ediyor ve yakından takip ediyoruz. AK Kadınlar olarak hem ilçemizde hem de şehir genelinde sık sık istişarelerde bulunuyoruz tabi ki de ve bu dönemde genellikle uzaktan tele konferans veya video konferans şeklinde oluyor. Ayvazoğlu’ndan bayrağı devralan AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanımız Meryem Sürmen’in başarılı ve farkındalık yaratan çalışmalarına da şahidiz ve tebrik ediyoruz.

PARTİNİZİN KONGRE SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? SİZİN SİYASETTEN HEDEFİNİZ NEDİR?

Ülkemizde en iyi ve en disiplinli şekilde örgütlenebilmiş olan STK, AK Parti’dir. Bunun sonucunu da yıllardır istikrarlı bir şekilde iktidarda olmamızla da görüyoruz. Partimizin kongre süreçleri de malum salgından dolayı sekteye uğradı fakat onun dışında bugüne kadar COVİD-19 kurallarına uygun bir şekilde İl Başkanımız Haydar Revi başkanlığında 16 ilçemizde gerçekleşti. Bayrağı devreden başkanlarımız, yöneticilerimiz oldu ve bayrağı devralanlar da aynı inanç ve şuurla vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Siyaseten hedefim, kadın siyasetçilerin Trabzon’a daha çok dokunuşlar sağlayabilmesi ve AK Partimizin Trabzon’da başarılarına başarı katmasına sonuna kadar destekçi olmaktır. Önemli olan bugün bizlere verilen görevin hakkını en iyi şekilde vermektir. Bizim siyasi anlayışımızda göreve talip olunmaz görev verilir. Partimiz ve milletimiz nerede olmamızı isterse ve nerede daha faydalı işler yapabileceğimize inanırsa orada oluruz. Verilecek olan her görevi de layıkıyla yerine getirmek en asli hedefimizdir.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE HÜKÜMET POLİTİKALARI SİZCE NASIL?

Maalesef ama maalesef kadına şiddetin bu topraklarda bu seviyelerde olması üzüntü vericidir. Kadınlar genelden özele olmazsa olmaz mihenk taşıdır. Kadın: Anne, Eş, Abla, Kardeş, Yönetici, Siyasetçi, Sanatçı ve her şeyden önce eğitici ve öğreticidir. Hükümetimiz göreve geldiği günden bugüne kadına şiddete sıfır tolerans tanımış ve son dönemde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu riyasetinde kadına şiddetin önüne geçmek adına teknolojinin de kullanımının artmasıyla önemli işlere imza atılmıştır. Aynı şekilde Aile, Sosyal ve Hizmetler Bakanlığımız da bu noktada sadece Trabzon’da değil ülkemizin 81 şehrinde çok iyi bir yapıyla kadına şiddete yönelik mücadelesine devam etmektedir. Bu noktada kadınlar kadar erkeklere de önemli görevler düşmektedir.

SON OLARA KSİZİN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ NELERDİR?

Son değil aslında en başta söylemem gerekiyordu, bugünlerden çok net bir şekilde anladık ki sağlık olmazsa hiçbir şey olmuyor. Önce birey olarak sonra toplumsal olarak sağlığımıza dikkat edelim. Koronavirüsle yaklaşık 1 yılı bulacak bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadeleye her anlamda köstek değil destek olalım. Sağlık olmadıktan sonra gerisinin hiçbir önemi kalmıyor. Sağlıcakla kalın…

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap