A+ A-
Yorum
10

Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali UTEF 10 Yaşında

Yayın Tarihi: 21.10.2024 - 14:37
Dünyanın sayılı, ülkemizin ikinci büyük edebiyat festivali
Kaynak:HABER MERKEZİ

22-29 Ekim 2024 tarihleri arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi himayesinde İlçe Belediyelerinin de desteği ile UTEFDER işbirliğinde Trabzon İlçelerinde düzenlenecek UTEF, Dünyanın ilk 15 Edebiyat Festivalleri arasında olup Türkiye’nin 2. Uluslararası Edebiyat Festivalidir.

UTEF, gezici bir festivaldir.


Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali, seçilmiş farklı ülke edebiyatlarının duayen edebiyatçıları anısına adanan kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleriyle Trabzon’un ilçelerinde gerçekleştirilecektir.

18 Ülke edebiyatını, 18 edebiyat türü üzerinden inceleyecektir. 18 edebiyat değerine atfedilirken, bir ülkenin yaşayan edebiyat değerini onurlandıracaktır.

UTEF’in, Trabzon Büyükşehir Belediyesi himayesinde ve İlçe Belediyelerinin katkılarıyla UTEFDER işbirliğinde gerçekleştirilmesi; kentin bölgedeki, edebiyat başkenti olma amacını güçlendirmektedir.

UTEF’in üniversite, eğitim kurumları, sivil toplum ve meslek kuruluşları işbirliğinde gerçekleştiriliyor olması, kentin festivalle bütünleşmesi adına özenli bir çabanın birliktelik göstergesidir.

Türkiye ve yurtdışından 50’nin üzerinde yazar ve aydının katılacağı festivalin açılışı Kızlar Manastırı’nda yapılacaktır.

Açılış töreninin ardından bu yıl festivale konu olan “İz ve Mekan” teması bağlamında ilk oturumu; Türk Edebiyatının ve düşünce dünyasının tanınmış isimlerinden yazar Ali Ayçil, Gamze Güller ve Ümit Yaşar Gözüm’ün konuşmacı olarak katılacağı “Yükselen Değer Edebiyat Festivalleri Kentler, Mekanlar ve Edebi İzler” olacaktır.

Festivalin atfedildiği ülke edebiyatları ile edebi ve düşün insanları üzerinden uluslararası edebiyat karşılaştırma ve tartışmalarının yapılacağı onlarca oturumda, yerel değerler de kendisine yer bulacak; sergiler, yazar imzaları, yerel kültür, sanat ve edebiyat üzerine etkinlikler yer alacaktır.
Festivalin kapanışı, “Edebiyatta Moda” başlığını taşımaktadır.


2024’ün son etkinlik mekânı, Festival açılışının da yapıldığı mekân olan Kızlar Manastırıdır.

Etiketler