SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Üretmeyen bir toplum yok olmaya mahkumdur!

Üretmeyen bir toplum yok olmaya mahkumdur!

25 Kasım 2021 Perşembe - 09:57




Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Korkmaz dolardaki yükselişin et fiyatlarına da yansıyacağını söyledi.





Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Korkmaz dolardaki yükselişin et fiyatlarına da yansıyacağını belirterek, “Et fiyatlarında yaklaşık bir hafta önce yüzde 16’lık bir artış yaşandı. Aslında Türkiye’nin genel enflasyonuna baktığımızda bu çok yüksek bir oran değil. Şu an tabii kurda çok ciddi artış var. Dolar 13 lira civarında seyrediyor. Tekrar bir zam gelebilir. Bundan sonra tahminimce fiyatlara daha çok yansıyacak” dedi.

HER ŞEY DOLARA ENDEKSLİ

Çiftçinin bütün ihtiyaçlarının dolara endeksli olduğunu söyleyen Korkmaz, “Dolarla maaş almıyoruz ama hayvanın ilaçlarından besin ihtiyaçlarına kadar her şeyini dolarla alıyoruz. Haliyle dolardaki artış etkiliyor. Alım gücü azaldıkça vatandaş da o oranda zam yapıyor. Ülkemizde döviz artıkça fiyatların hepsine yansıyor. Petrol fiyatlarının artması da bizim üretim maliyetlerimizi yukarıya çekiyor. Bir kilo kıyma şu an 72 lira civarında. Zaten her gün et yemiyoruz. Ama nereden bakarsanız bakın gelen zamlar vatandaşımızı üzüyor” diye konuştu.

ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM

Ülke olarak üretmediğimizi, bunun için de ekonomik buhranın içinde bulunduğumuzu ileri süren Başkan Korkmaz, “Asıl soru şu 20 yıldır artmayan fiyatlar son 3 yıldır neden arttı? Ülkemizdeki istikrarı yakalamak için yetkililer son 3 yıldaki hareketliliği iyi analiz etmeli. Ben ekonomist değilim ama şunu iyi biliyorum; faizi artırırsanız döviz, dövizi artırırsanız faiz ya da borsa yükselir. Kağıtlarla oynadığımızda sonuç bu olur. Ama bizim söylediğimiz mutlaka Üretim ekonomisi olması lazım. Üretim ekonomisi olmadığı için bu bu ülkede kur artışları yaşanıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün üretimle ilgili çok güzel bir sözü vardır, “Üretmeyen bir toplum yok olmaya mahkumdur.” diye. Onun için biz üretim, üretim, üretim diyoruz. Üretmedikçe kur artışını konuşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap