SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Uzungöl'de eksikler gideriliyor

Uzungöl'de eksikler gideriliyor

07 Haziran 2024 Cuma - 11:51




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl'deki çalışmaları yerinde inceleyerek, yerel halk ve turizm işletmecileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Genç, “Ziyaretçilerimizi daha iyi ağırlamak ve uğurlamak için gerekli adımları hızla atıyoruz” dedi





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaklaşan turizm sezonu öncesinde şehrin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Uzungöl’ü ziyaret etti. Ziyarete Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, muhtar ve dernek yöneticileri katıldı. Uzungöl'ün turistik çekiciliğini artırmak ve bölgenin altyapısını güçlendirmek amacıyla yapılan projeleri yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yerel halk ve turizm işletmecileriyle de bir araya gelerek onların görüş ve önerilerini dinledi. Başkan Genç, ziyaretçilerin memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

YAPILAN ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimizin en önemli turistik merkezlerinden olan Uzungöl’e gelen ziyaretçilerimizi daha iyi ağırlama ve uğurlama noktasında mevcut devam eden çalışmaları yerinde görmek, gözlemlemek, denetlemek, yapılması gerekenleri de tespit edip hızlı bir şekilde konuya vaziyet etmek için bir ziyaret gerçekleştirdik. Turizm sezonunun başlangıcındayız. Bu yıl sayısal anlamda daha fazla ziyaretçinin geleceği bu nadide mekanımızda bu tedbirleri yerinde görmek için buradayız. İnşallah yeni dönemimiz Uzungöl'ümüz için de, Trabzon'umuz için de hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.




ÇÖZÜM ÖNERİLERİ BİR ARAYA GETİRİLDİ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Trabzon, 2023 itibarıyla 1 buçuk milyar dolarlık bir turizm geliri elde ettiyse her misafirimiz mutlaka Uzungöl'ü gördü. Uzungöl bir marka. Bizim burayı göz bebeğimiz gibi korumamız lazım. Bunun için burada ne yapılması gerekiyorsa bunları yapmak için de elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Tabii ki bu arada bizim göremediğimiz ama burada hem gezmeye gelenlerin hem burada devamlı yaşayanların ya da ticaret yapanların gördüğü eksiklikler varsa da bu eksiklikleri giderme gayreti içerisindeyiz. Sorunlarımızı tekrar görüştük. Çözüm önerileri bir araya getirildi. Uzungöl'ümüze hep birlikte sahip çıkalım. Burası hepimizin çok önemli bir değeri” dedi.




TRABZON’UN KALBİ UZUNGÖL

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Uzungöl'ümüzün sorunlarını yerinde görerek çözüm önerileri noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Tabi birtakım sorunlar hala devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda buradaki sorunlara vaziyet edeceğiz. Trabzon kalbi Uzungöl. Gelen turist sayısı bakımından en fazla turist gelen destinasyonlardan bir tanesi. Bizler şehrimizin geleceği olan turizmin gelişmesi anlamında elimizden ne geliyorsa tüm birimlerimizde duruma vaziyet edip nerede ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

SORUNLARI DİNLEYİP BİLGİ ALDIK




TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise, “Buradaki işletmelerle ilgili sorunları dinleyip çözüm önerileriyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldık. Birkaç sorunu hallettik aslında ancak büyük olmasa da sorunlar hep oluyor. Uzungöl, Trabzon için olmazsa olmaz yerlerden birisi. Biz de her türlü oda olarak desteğimizi vermeye hazırız. Uzungöl’ü turistlerimizi ağırlama ve uğurlama açısından en iyi hale getirerek Trabzon’a seviye atlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HIZLI VAZİYET ALINMALI




Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Turizm sezonuyla alakalı yaptığımız bu ön incelemelerde eksiklerimizi gördük. İnşallah hızlı vaziyete alınır ve turizm sezonuna hazırlanmış oluruz. Hemen hemen çalışmalar tamamlanmak üzere. Güzel çevre düzeniyle beraber, yürüyüş yollarıyla beraber, iş alanlarıyla beraber inşallah çok daha güzel bir Uzungöl'de çok daha güzel bir sezon yaşamış olacağız” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap