A+ A-
Yorum
10

Vali Yıldırım Başkanlığında İmzalar Atıldı

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 15:45
KTÜ ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile birlikte 18 yaş ve üstü bireylerin kronik hastalıklarının belirlenmesi için çalışma başlatılacak.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Trabzon İlinde Yaşayan 18 Yaş ve Üstü Bireylerde Bazı Kronik Hastalıklar (Obezite, Hipertansiyon, DiyabetesMellitus, Dislipidemi) ile Psödoeksfoliasyon Sendromu (Pexs) ve Psödoeksfoliasyon Glokomu (Pexg) Prevalansları ve Risk Faktörleri, Kronik Hastalıklar ve Küresel İklim Krizi Risk Algısı Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi” başlıklı proje kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Vali Yıldırım Başkanlığında İmzalar Atıldı


Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ınbaşkanlık ettiği, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, KTÜ Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaş ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan V. Dr. Ekrem Yıldırım katıldı. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Vali Yıldırım, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında,Trabzon adına önemli bir protokol yapıldığını ifade etti.

‘Görevimiz, Toplum İçin Çözüm Üretmek’


KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı açıklamada “Üniversite olarak eğitim-öğretim ve araştırma, geliştirmeden sonra bir görevimiz de içinde bulunduğumuz toplumun sorunlarıyla ilgilenmek ve onlara çözüm üretmek. Aynı zamanda farklı kurumlarımızla birlikte hareket ederek onlara katkı sağlamak. Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak şehrimizde sağlık hizmetini ileriye taşıyacağını düşündüğümüz bu protokolün, Trabzonumuz’a ve hekimlerimize büyük katkı sağlayacağına inancım tam. Bu vesileyle Sayın Valimiz Aziz Yıldırım’a ve protokol paydaşımız İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Hakan Usta’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

KTÜ, Personel ve Malzeme Temin Edecek Protokol kapsamında; KTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı, Biyokimya Anabilim Dalı, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan öğretim üyeleri ve araştırma görevlisi doktorlar görevlendirilecek. Ayrıca araştırmada kullanılacak tıbbi malzemelerin temini de KTÜ tarafından sağlanacak.

2 yıl sürecek protokol ile birlikte halkın sağlık sorunlarının belirlenmesine ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırmalar yapılacak ve vatandaşa, mümkün olan en iyi sağlık hizmetinin sunulması için “toplumun ve halkın sağlık standartlarını yükseltici” çalışmalar için harekete geçilecek.

Etiketler