A+ A-
Yorum
10

Zafer Bayramı Coşkusuyla Yelkenler Fora

Yayın Tarihi: 30.08.2024 - 17:21
30 Ağustos Zafer Bayramı anısına düzenlenen Yelken Yarışları, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Başkan Genç, yelken sporunun Trabzon’da daha da gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına düzenlenen Yelken Yarışları Programı’na katıldı. Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yelken Federasyonu, Akyazı Yelken ve Su Sporları Kulübü organizasyonuyla gerçekleştirilen yarışma Akyazı Yelken ve Su Sporları Tesisi’nde düzenlendi. Sporculara ve organizasyonun paydaşlarına teşekkür eden Genç, etkinliğin gelenekselleştiğine vurgu yaparak, “Bu güzel etkinliğin geçen yıl Ortahisar Belediyesi olarak paydaşıydık, şimdi ise Büyükşehir Belediyesi olarak yeniden paydaşıyız. Bunu artık bir gelenek haline getirdik ve her zaman paydaş olmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde Anadolu'nun kadim topraklarını bize ilelebet bağımsız Türk yurdu olarak bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

YELKEN SPORU TRABZON’DA GELİŞECEK


Yelken ve su sporlarına da değinen Başkan Genç, bu sporların Trabzon'da gelişmesi için çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Adil kardeşimi özellikle kutluyorum. Senelerdir yelken sporunda ve su sporlarında amatör bir ruhla gayret ortaya koyuyor. Bu işe biraz daha profesyonel yaklaşarak, kıymetli müdürümüzle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz bir deniz şehriyiz ve yelken sporu, Trabzon’da güzel organizasyonlarla daha da ileriye taşınabilir" dedi.

DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLAR YAPACAĞIZ


Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Dört kulübümüzün katılımıyla gerçekleştirilen bu yelken yarışmasını daha da geliştireceğiz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte alanlarımızın niteliğini artırarak daha büyük organizasyonlar yapmayı planlıyoruz. Spor şehri Trabzon'a su sporları alanında da gereken desteği vermeye gayret edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ HER DAİM DESTEK OLDU


Akyazı Yelken Kulübü Başkanı Adil Duman, “Türkiye Yelken Federasyonu'nun tüm yarışlarına sporcu gönderiyoruz, delege hakkımız var. Türkiye üçüncüsü sporcularımız var. Daha büyük yarışları Trabzon’a kazandırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, her daim bize destek oldu. İl müdürümüz ve başkanımızın desteğiyle Türkiye şampiyonası ve bölge şampiyonası gibi önemli organizasyonları Trabzon'da görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ


Optimist Junior Genel, Optimist Junior Kız, Optimist Genel, Optimist Kız, Ilca 6 ve Ilca 4 kategorilerinde sporcular kıyasıya yarıştı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Etiketler