SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zigana Tüneli ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Zigana Tüneli ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

25 Eylül 2020 Cuma - 18:40




Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu Zigana Tüneli'nde incelemelerde bulundu





Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil karaismailoğlu, Yapımı devam eden Zigana Tüneli inşaatını da yerinde inceledikten sonra açıklamalarda bulundu.

Karaismailoğlu tünelin 2022 yılının bu dönemlerinde tamamlanacağını söyledi.

Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

TRABZON'DA 23 PROJE

Bugün Trabzon’da bakanlığımızın çalışmalarını inceliyoruz. Trabzon için verimli toplantılar yaptık. İnşallah gelecek günlerde Trabzon için güzel projeler olacak. Trabzon genelinde 23 projemiz devam ediyor onların bitmesi için çabalıyoruz. Bunların bitmesi için çalışmalarımızı devam ediyoruz.


Zigana Tüneli ne zaman açılacak? Bakan tarih verdi

KANUNİ BULVARI

Kanuni Bulvarı için inceleme yaptık. Trabzon’a alternatif olması adına çok önemli bir proje. Bir bölümünü trafiğe açtık çok önemli bir rahatlama oldu. Onu da tamamlanmasının ardından Trabzon trafiği rahatlayacak. Bitmemesinin en büyük nedeni kamulaştırma. Bunun için de çalışmalar sürüyor.

ZİGANA TÜNELİ

Şuan Zigana Tüneli şantiyesindeyiz. Bittiğinde bölgeye çok değer katacak.  Bittiğinde lojistik olarak Trabzon limanını bölgeye bağlayacak.  Teknik incelemelerde de bulunduk. En kısa zamanda bitirilmesi için çalışacağız. Zigana Tüneli bittiğinde 14 buçuk kilometrelik bir tünel olacak. Bundan 30 yıl önce bin 750 kmlik tünelin açılması yıllar sürmüş ve bayram havasında açılmıştı. Şimdi 14 buçuk km tünel açıyoruz. Ülkemiz son 18 yılda büyük atılım gerçekleştirdi. Bütün amacımız vatandaşımızın duasını almak için. 2022’nin bu dönemlerinde burayı hizmete açmayı planlıyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap