A+ A-
Yorum
10

Trabzon’da hayat felç

Yayın Tarihi: 01.02.2017 - 08:30 | Güncelleme Tarihi: 01.02.2017 - 08:29
Doğu Karadeniz bölgesine son 57 yılın en şiddetli karı yağdı.

Trabzon’da kar yağdı hayat felç oldu. Uçak seferleri yapılamadı, engelli ve hamile kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildi, hastane, fabrika ve işyeri çatıları çöktü. Zincir takmayan dolmuşlar ve yoğun kardan ilerleyemeyen araçlar ekiplerin çalışmalarına adeta engel oldu.

EN FAZLA YAĞIŞ

Trabzon’da aralıksız devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, şehir merkezindeki kar kalınlığı 1960’dan beri ilk defa 66 santimetreye, kırsal kesimlerde ise 2 metreye ulaştı.

UÇUŞLAR İPTAL

Şehrin tamamı beyaz örtüye bürünürken, bazı vatandaşlar iş yerlerine yaya gitmek durumunda kaldı. Sahil Yolu’nun Rize istikameti buzlanma nedeniyle trafiğe kapatılırken, Trabzon'da havayolu ulaşımı da sağlanamadı.

SORUMSUZLAR...

Boztepe Mahallesi ve Arsin’de çatı çökmesi sonucu 35 koyun telef oldu. Kar lastiği olmayan dolmuşlar ve zincir takmayan araçların yollara gelişi güzel bırakılması belediye ekiplerine engel olduğu bildirildi.

TEHLİKE GEÇMEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Şehrimizde son 57 yılın en yoğun kar yağışı gerçekleşti. Hasta, yaşlı ve çocuklarımızın ehemmiyet gerektiren bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamaları büyük önem arz ediyor. Ayrıca çığ ve heyelan ihtimaline karşı, tehlike arz eden tüm alanlardan uzak durulması gerekmektedir” dedi.

Etiketler