SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Türkiye’de adalet gözaltına alınmıştır

Türkiye’de adalet gözaltına alınmıştır

17 Haziran 2013 Pazartesi - 09:23




Çağlayan Adliyesi’nde Gezi Parkı’nı protesto eden avukatların gözaltına alınmalarını sert dille eleştiren Artvin Barosu Başkan Vekili Çetin Tekdoğan,





Tolga Gül 11 Haziran Salı günü Çağlayan Adalet Sarayı'nda, İstanbul Barosu’na mensup 44 avukatın gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili olarak Artvin Barosu yönetimi, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. İzzet Varan'ın da katılımıyla basın açıklaması yaptı. BU ŞİDDET NEDEN? Başkan Vekili Av. Çetin Tekdoğan’ın yaptığı basın açıklamasında Artvin Barosu’na mensup avukatlar da cübbeleri ile hazır bulundu. Tekdoğan, avukatların adalet sarayında yerlerde sürüklenerek yaka paça gözaltına alınmalarını eleştirirken şunları söyledi: "19 gün önce Taksim Gezi Parkı’nda anayasal ve demokratik haklar çerçevesinde başlayan bir protesto gösterisine, emniyet güçlerinin üçüncü dünya savaşına girercesine orantısız güç kullanımı ile yapmış olduğu müdahale sonrasında Türkiye’nin içerisine sürüklendiği bu tabloyu ve Başbakan’ın sağduyudan uzak yaklaşımlarını kaygıyla seyretmekteyken; bizlerle aynı kaygıyı paylaşan meslektaşlarımızın Çağlayan Adliyesi’nde göstermiş oldukları demokratik tepkiler karşısındaki müdahale, ülkemizde demokrasiye ve hukuk devletine olan inancımızda derin bir yara açmıştır. HUKUK DIŞI MÜDAHALE Bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde hukukun ve adaletin mabedi olarak bildiğimiz ve öyle görmek istediğimiz adalet sarayında yargının kurucu unsuru olan savunmaya karşı yapılan hukuk dışı bu müdahaleyi kabul etmek mümkün değildir. Basın açıklaması yapmak istemeleri neticesinde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, çevik kuvvet tarafından 44 avukatın yaka paça gözaltına alınmış olması, her fırsatta yaptığı açıklamalar ile toplumu geren ve toplumsal uzlaşmanın çok uzağında bir tutum sergileyen siyasi iktidarın, ileri demokrasi adını verdiği, esasında ileri faşizm olan insan hakları ihlallerinin geldiği en son noktadır. HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE YÖNELİK AÇIK BİR SALDIRI Paris Barosu Başkanı’nın, İstanbul Barosu’na gönderdiği destek mesajında da ifade edildiği üzere; demokrasinin olduğu bütün ülkelerde, halk hareketleri sırasında yetkililer, polisin sadece kesinlikle gerekli olduğu durumlarda, kişileri ve mülkleri korumak üzere, insan haklarına dair uluslararası kurallar uyarınca müdahale etmesini sağlamakla yükümlüdürler. Avrupa’nın en büyük adalet sarayında yaşanan olaylar Türk hukuk tarihinde kara bir gün olarak yerini alacaktır. Siyasi iktidar şunu çok iyi kavramalıdır ki, ne kadar büyük ve ihtişamlı adalet sarayları yaparsanız yapın, şayet içerisinde hukuksuzluklar meydana geliyor ve bu hukuksuzluklara göz yumuluyor ise o binalar, beton yığınlarının ötesine geçmeyecektir. Kimin hak ve özgürlükleri garanti altındadır? Doğrudan avukatlara yapılan bu saldırılar aynı zamanda hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, hak ve özgürlüklere yapılan açık bir saldırıdır."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap