SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ülke ve millet zenginleşiyor

Ülke ve millet zenginleşiyor

08 Ekim 2016 Cumartesi - 10:51




Giresun Üniversitesi’nin akademik yıl açılışında hazır bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Türkiye ciddi anlamda zenginleşiyor” dedi.





Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün Giresun Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı için düzenlenen törene katıldı. Üniversitenin Güce Yerleşkesi Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye fahri doktora unvanı verildi. Canikli, "Türkiye ciddi anlamda zenginleşti. Refah seviyesi reel olarak 3 kattan daha fazla arttı. Sağlık, ulaşım, eğitim ve her alanda bu artış yaşandı. Ülke olarak, millet olarak ve toplum olarak da zenginleşiyorsunuz. Zenginleşmenin devletler açısından yan etkilerinden bir tanesi de özgürleşmedir. Devletler zenginleştikçe özgürleşiyor, özgür ve bağımsız politikalar üretmeye başlıyor. Fakirseniz böyle bir şansınız ve seçeneğiniz yok. Fakirseniz yönetilmek durumunda kalıyorsunuz, yönetiliyorsunuz. 2008’den itibaren bu değişimin sonucu olarak kaynakların ülkenin zenginleşmesi noktasına yönlendirilmesinden sonra Türkiye zenginleşmeye ve aynı zamanda özgürleşmeye başladı. Bunun en somut yansıması da, uygulamaya koyulma biçimi ve fark edilme yöntemi de 2008 Mayıs ayında IMF ile olan ilişkilerimizin bitirilmesidir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap