SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Uluslararası öğrencilere sürdürülebilir tarım eğitimi

Uluslararası öğrencilere sürdürülebilir tarım eğitimi

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 14:31




Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) gelen uluslararası öğrencilere ‘sürdürülebilir tarım eğitimi’ verildi.





OMÜ Erasmus Koordinatörlüğünce düzenlenen Erasmus+ Karma Yoğun Hareketlilik Programı kapsamında (BIP) “Blended Intensive Program for Sustainable Agriculture” başlıklı programın eğitimleri Omtel Otel’de yapıldı. Program özellikle pandemi sırasında uzun dönem seyahat engeli bulunan kişilerin Erasmus faaliyetlerine daha aktif katılımı için oluşturulan Karma Yoğun Hareketlilik Programı kapsamında çevrim içi ve yüz yüze eğitim modüllerini içeriyor.
Bu kapsamda OMÜ’de ilki gerçekleştirilen programın 2 haftalık çevrimiçi eğitim modülünün tamamlanması sonrasında Çek Cumhuriyeti Prag Yaşam Bilimleri Üniversitesi, Portekiz Castelo Branco Politeknik Üniversitesi, Romanya Bükreş Tarımsal Bilimler ve Veterinerlik Üniversitesi ve Polonya Lublin Yaşam Bilimleri Üniversitesinden 22 öğrenci eğitimin yüz yüze olan kısmını tamamladı.

Sürdürülebilir tarım kapsamında öğrencilere; sürdürülebilir tarımın ilkeleri, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileri, biyoçeşitlilik, yenilenebilir enerji teknoloji, akıllı tarım uygulamaları, karbon ve su ayak izi hesaplama, organik tarım, toprak yönetimi, ara tarım uygulamaları, atıkların geri kazanımı, hastalıklarla mücadelede kullanılan biyoürünler, gıda güvenliğinde iyi tarım uygulamaları ve sürdürülebilir tarımda biyoteknolojinin rolü konularında dersler verildi.
Programa eğitimci olarak Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden; Prof. Dr. Zeki Acar, Prof. Dr. Mehmet Bozoğlu, Prof. Dr. Gürkan Alp Kağan Gürdil, Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Prof. Dr. Coşkun Gülser, Prof. Dr. Erkut Pekşen, Prof. Dr. Musa Kavas, Dr. Öğr. Üyesi Emek Aslan, Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gediz Uğuz, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Aykaç ve Romanya Bükreş Tarımsal Bilimler ve Veterinerlik Üniversitesinden Prof. Dr. Mihaela Geicu-Cristea katıldı.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, eğitmenler ve OMÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü tarafından sertifika takdim edildi.

İHA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap