A+ A-
Yorum
10

Verilen sözler havada kaldı!

Yayın Tarihi: 29.01.2015 - 11:02 | Güncelleme Tarihi: 29.01.2015 - 11:01
TRABEL ve ORBEL arasında geçiş yaptırılan 247 belediye işçisinin mağdur edilmeyeceği yönündeki sözler havada kaldı. İşçiler eylem hazırlığında

Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte yeni oluşan Ortahisar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan personel paylaşımında işçilerin tedirginlikleri devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in "İşçileri mağdur etmeyeceğiz" açıklamalarına rağmen Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet satın aldığı TRABEL şirketinden yeni kurulan Ortahisar Belediyesine hizmet satın alma yoluyla destek veren ORBEL İnşaat Güvenlik Taahhüt Hizmetleri Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli şirket bünyesine devredilen 247 işçi, akıbetleri konusunda endişe taşıyor.

İŞÇİLER EYLEM HAZIRLIĞINDA

Daha önceki dönemlerde Trabzon Belediyesi bünyesinde işe girerek TRABEL aracılığıyla hizmet veren 5, 10, hatta 15 yıllık personelin tedirginliği sadece maaş farkları ile sınırlı değil. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in belediye meclisleri dahil her türlü platformda işçileri mağdur etmeyecekleri konusundaki sözleri de tedirginlik havasını ortadan kaldıramadı. İşçiler asıl sıkıntının kazanılmış haklar konusunda yaşanmasından endişe duyuyor. Sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunda yasa çıkması halinde geçmişe yönelik süre talebinin öne sürülmesinden de tedirgin olan işçiler, "Biz 01.01.2015 tarihi itibariyle Orbel’de işe başlamış gözükeceğiz. 2, 3 ya da 5 yıllık çalışma süresi istenmesi halinde 247 işçinin mağdur edilmesi söz konusu olacak. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bu konudaki hassasiyetlerine inanarak bizi mağdur etmemesini, kazanılmış haklarımızı elimizden almamalarını bekliyoruz" diyor.