A+ A-
Yorum
10

Yürüyeni beklerken yürütene mahkumuz

Yayın Tarihi: 03.04.2015 - 10:56
Her fırsatta değer verildiği söylenen Trabzon’a Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ucubeyi andıran üst geçitler reva görülürken CHP’li İzmir Büyükşehir B

Trabzon’un yüzü üst ve alt geçitlerle bir türlü gülmüyor. Bir tarafında engelli yürüyüş rampası, diğer tarafında merdivenleriyle bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Ayasofya’daki üst geçidin ardından Trabzon şimdi de 4 katlı apartman görünümündeki üst geçitlerle gündemde. Trabzon halkı ise yeni yapılan üst geçitlerin zikzaklı ve uzun yapısından dolayı projeyi hazırlayan mimar ve mühendisleri kutluyor! AK Parti iktidarında Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimindeki şehrin üst geçitlerini yürüyen merdivenlerle donatırken kurumun AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki üst geçitleri ucube modellerle donatması tepki çekiyor.

İZMİR BELEDİYESİ’NE TAM NOT

İzmirli vatandaşlara sağlanan rahatlık ve konfor Trabzonlu vatandaşlara sağlanamazken bu durum tepki seslerini beraberinde getiriyor. Vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, Karayolları Genel Müdürlüğü ve bölge müdürüyle Trabzon’da yapılan ucube üst geçitlerin yapımı ve yerleştirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunup bulunmadığını ve modern üst geçitlerin Trabzon’da ne zaman hayata geçirileceğini merak ediyor. Ankara’dan Trabzon’a ziyarete gelen iş adamı Mustafa Korkmaz, “Yapılan bu üst geçidin insanlara eziyet olduğunu düşünüyorum. Ama Türkiye'de ne yazık ki normal olan bir şey yok. Buraya bu kadar demir yığını yerine asansör yapılsaydı daha iyi olurdu. Bu işlerde rant döndüğünü düşünüyorum” dedi.

Adem YILMAZ