SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 2 farklılık... 2 gol... 3 puan...

2 farklılık... 2 gol... 3 puan...

27 Kasım 2017 Pazartesi - 08:06








Sonuç itibariyle Trabzonspor'un futbol adına her bakımdan gerekenleri icra etmediği, ama yine de kazanarak moral ve motivasyon açısından üzerine koyduğu bir maçtan söz edeceğiz.

Osmanlıspor maçındaki performansını kenara koyarak, Sivasspor karşısında 73'üncü dakikaya kadar sahada gezinen Castillo'nun yerine oyuna giren Abdulkadir'in, 83'üncü dakikada sağ kanattan Pereria ile ortaklaşa ceza sahasına taşıdıkları top, önce direkten dönüp, sonra Ndoye'nin pasından Okay'ın kafasından ağları bulmasa yok mu! Trabzonspor adına 90 artı 3, yani 93 dakikadaki tek olumlu pozisyon Burak'ın mükemmel vuruşu ile kaydettiği golden başka bir şey olmayacaktı. Bu durumda Trabzonspor futbol adına 2 olumlu pozisyon ile bulduğu 2 golle, Sivasspor'u mağlup, ilk deplasman galibiyetini elde ederek altın değerinde 3 puanın sahibi oldu.

Osmanlıspor karşısındaki ilk 11'e Bero'nun yerine Okay'ı monte eden Rıza Çalımbay'ın, takımının orta alan üstünlüğünde sıkıntı yaşamasına yapabileceği pek bir şey yoktu. Yine de ikinci yarıya belki ilaç olur diye Onazi'nin yerine Kucka ile başladı. Bu değişiklik çok fazla katkı sağlamasa da, Muhammed'i dışarı alan Samet Aybaba'nın dolaylı katkısı ile Trabzonspor orta alanda biraz toparlandı denebilir. Yeri gelmiş iken, o ki söz konusu değişikliklerden söz eyledik, Trabzonspor'un defansının ortasındaki Uğur-Durica ikilisindeki sıkıntı bitecek gibi görünmüyor. Uğur'un sakatlanması ile forma bulan Hubocan'ın fırsatı kötü kullandığı söylenemez. Bu da Hubocan'ın sakatlıklar dışında bile defansın göbeğinde forma şansı, hakkı olabileceğinin göstergesidir.

Göstergelere sıra gelmişken, Castillo'dan her gün üzerine koyarak performansını yükseltme beklentisinde hüsran yaşanırken, Ndoye'nin attırdığı gol ile aynı tür eleştirilerden kurtulduğunu da söylemek lazım. Ama çok net görünen, ancak kadro yapısı yüzünden uygulamaya konulmasında güçlük çekilen bir gerçek var ki, o da Abdulkadir'in agresif futbolu Trabzonspor'a çok şey kazandırabilecektir.

Hadi bir yeri gelmiş iken daha yaparak, "hak ve haklılık açısından 72'nci dakikada Trabzonspor ceza sahasındaki elle oynamaya penaltı denebilir mi, denemez mi?" sorusu epeyce tartışılacaktır sanırım!


Ez cümle; Trabzonspor 93 dakikada ele geçirdiği 2 pozisyonda futbol adına yarattığı farklılıkla Sıvasspor karşısında kazanmıştır. Önemli olan da daha çok kazanmak olduğuna göre...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap