SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 2010’nun karşılığı mı alınıyor?

2010’nun karşılığı mı alınıyor?

07 Aralık 2018 Cuma - 09:38








2010 il Başkanlığı seçimleri öncesi o zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu telefonla arayıp, “İl kongresinde Muhammet Balta tek lise ile girecek, Ahmet Metin Genç’i ara aday olmamasını söyle” demiş. Gümrükçüoğlu ise, “Beni dinlemezler” diyince, Erdoğan, “Biz bir ekibiz bu görevi sana veriyorum” cevabı verir.

Bu konuşmanın ardından Gümrükçüoğlu, Genç’i arayarak, “Başbakanımız sizin il başkanlığına aday olmamanızı istiyor” şeklinde başbakanın mesajını iletmesine, Genç, “Siz belediye hizmetinizi yapın, siyaseti bize bırakın” şeklinde karşılık verir.Partisinin genel kurulana katılmak için Trabzon’a gelen Erdoğan’ı karşılamaya gitmez. Genç’i göremeyen Erdoğan, bölge sorumlusu Çorum milletvekili Agah Kafkas’a, “Genç’i çağırmadınız mı” diye sorar, Kafkas’ın, “ben bizzat kendisi ile görüştüm bilgisi var, ancak gelmediler” cevabını alır.

Erdoğan aldığı bu cevap sonrasında o dönemin milletvekilleri ne, “Biz tek aday olacak diyoruz, iki aday çıkıyor” şeklinde sitem ederek 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan genel kurula katılmak için yola çıkar. Salon girişinde kendisini karşılayan Ahmet Metin Genç’e, “Siz neden havalimanına gelmediniz, size bilgi verilmedi mi” diye sorar. Genç’ten, “Ben sizi burada karşılamayı uygun gördüm” cevabını alınca, “Metin bey biz sizi iki kez il başkanı atarken, bu partide demokrasi vardı da şimdi mi yok öylemi” diyerek salondaki yerini alır. Yaptığı konuşmada Muhammet Balta’ya destek verilmesini ister. Bu isteğe rağmen genel kurula katılan delegeler Genç’i il başkanı seçer. Bir müddet sonra da Erdoğan Genç’i görevden alıp, il başkanlığına Dr. Adnan Günnar’ı atar. Balta’yı da Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı yapar.

24 Mart 2014 seçimleri geldiğinde ise Ahmet Metin Genç bu kez genel merkez tarafından Ortahisar belediye başkanlığına aday gösterilir. 100 bine yakın oy alarak belediye başkanı seçilir. 31 Mart 2019 seçimlerine adım adım yaklaşılırken, yapılan temayül ve anketlerde başkanlığı yeniden talip olan Genç önde çıkar. Bu gelişmeler doğrultusunda, “Acaba arka planda birileri Genç’ten 2010’da yaşananların karşılığını mı almak istiyor” sorusu gelmiyor değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap