SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Büyükşehir Eski Otogarı Otopark Yaptı

Büyükşehir Eski Otogarı Otopark Yaptı

27 Temmuz 2024 Cumartesi - 10:23




Trabzon Büyükşehir Belediyesi, eski otogar alanını düzenleyerek açık otopark haline getirdi.





Hizmete açılan otoparkın bölgeye nefes aldıracağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Hem ekonomik hem de kullanışlı olan bu hizmetimiz şehrimize hayırlı olsun” dedi. 

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde bulunan eski otogar alanı, Trabzon Ulaşım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nce (TULAŞ) açık otoparka dönüştürüldü. Bu çalışma hem otopark sorununu hafifletecek hem de Değirmendere bölgesindeki araç trafiğine rahatlama getirecek. 450 otomobil, 30 TIR, 100 kamyon ve otobüs kapasiteli otopark alanında, diğer otoparklara göre çok daha uygun tarifeler belirlendi. 

UYGUN FİYAT TARİFELERİ




Araç park fiyat tarifeleri, binek araçlarda; 30 dakikaya kadar ücretsiz, 1 saate kadar 20 TL, 2 saate kadar 30 TL, 3 saate kadar 40 TL, 6 saate kadar 50 TL, 8 saate kadar 80 TL, 8 saatten sonra (gün boyu) 130 TL, otobüs ve kamyonlar için; 6 saate kadar 80 TL, 8 saate kadar 150 TL, 12 saate kadar 200 TL, 12 saatten sonra (gün boyu) 250 TL, TIR fiyat tarifesi ise; 6 saate kadar 100 TL, 12 saate kadar 200 TL, 12 saatten sonra (gün boyu) 350 TL olarak belirlendi. Şehit yakınları, gazi ve yakınlarından otopark ücreti alınmayacak, engelliler ve basın mensuplarına 3 saate kadar ücretsiz olacak. Abonelik ücretleri ise aylık; binek araç 2 bin TL, kamyonet vb. 2 bin 500 TL, kamyon ve otobüs 3 bin TL, TIR 4 bin TL olarak ücretlendirildi.

MERKEZİ RAHATLATACAK




Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehir merkezindeki otopark sorununu çözmek ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir adım attıklarını belirterek, “Bu geniş otopark alanıyla, park yeri bulma sıkıntısını en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Bu yeni otopark alanının, Değirmendere bölgesindeki araç trafiğine ve şehir merkezindeki otopark sorununa büyük bir rahatlama getireceğine inanıyoruz. Hem ekonomik hem de kullanışlı olan bu hizmetimiz, şehir içi ulaşımınızı daha verimli hale getirecektir. Hep birlikte daha yaşanabilir bir Trabzon için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap