SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > NATO, MATO; Atatürk Türkiye'si...

NATO, MATO; Atatürk Türkiye'si...

23 Kasım 2017 Perşembe - 08:17








Aslında söz konusu Birleşmiş Milletler (BM), Kuzey Atlantik Paktı (NATO) olunca, ABD ve İsrail mahreçli yazacak o kadar çok şey var ki! Kitaplar yetmez!

Yetse de, yetmese de, her ikisinin de, ne amaçla, hangi hedefler için kurulduğunu bilmeyen varsa hiç tarih okumamış, anlamayan da var ise aklına mukayyet olmamış demektir!

Şimdilik Ortadoğu’da bir İsrail devleti kurulmasına yönelik dünyanın başına çatı örgütü diye inşa edilmiş BM’yi bir kenara koyup, geçmişte Sovyetler Birliği idareli Doğu Bloku’nun karşısına yerleştirilmiş NATO’dan söz edecek olursak, öyle çok fazla irdelemeye gerek kalmaz.

Doğu Bloku çöktükten sonra, kendisine düşman hedef olarak Müslüman ülkeleri ve özellikle de enerji kaynaklı Ortadoğu’yu seçen NATO merkezli hareketin sahada ve masada neler yaptığı, yapmak istediği ortadadır.

Gerçekte kışa çevirme hesabı yaptığı, ancak adına kandırmak için Arap Baharı ismini verdiği hareket ile İslâm ülkelerini (çoğu gerçi kağıt üstünde İslâm ya...) darmadağın eden (bunlardan Libya’yı bombalarken Türkiye’den uçakların bile kalkmasına izin alan) ABD güdümlü NATO’nun, başka hesaplar üzerinden saldırdığı Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’si için de güzel duygular taşıdığını söylemek abes ile iştigaldir.


Ama ne acıdır ki, bu abesle iştigali maalesef zaman zaman bu ülkeyi yönetenler küçük çıkar hesapları ile görmezden gelerek, bugün haddini ve hududunu pervasızca aşan hareketler yapmalarına, ifadeler kullanmalarına sebep olmuşlardır.

Bütün bu dıştan kasıtlı, içerden ihmalli vukuatlara rağmen Atatürk Türkiye’si bu menfur saldırıların üstesinden mutlaka gelecektir.

Bu sürenin çok uzun olmamasını istiyorsanız, Atatürk’ün, “Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadesi ile ruhumuzun titremesi, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” çağrısına da aklımızın hizmet etmesi yeter de artar bile.

***

TMO’DA FINDIK YAĞI 75 LİRA...


TMO fındık almaya başladığı, satacak fındığım olmamasına rağmen en çok sevinen benim.

Çünkü, yaklaşık yarım asırdan beri sadece tereyağı, zeytinyağı ve fındık yağı tüketiyorum. 

Hammaddesinin neredeyse tamamına yakını yurt dışından GDO’lu tohumlardan üretilen çiçek yağı ile mısırözü yağını hiç ama hiç kullanmıyorum.

2006-2008 arasında 3 yıl fındık alan TMO, bunlardan yağ üretip piyasaya verdiği için, maliyetin çok altında adeta “yok” denecek paraya fındık yağını alabiliyordum. Sonra ara verdi. Yağın kilosu 30 TL’ye kadar yükseldi.

Bu yıl ortalama kilosu 10 liradan fındık alıp, tekrar yağ üretmeye başlayınca sevindim. 5 kiloluk fındık yağını da75 liraya önceki gün satın aldım. Marketlerde 100 TL civarında satılıyor.


Fiyatı bir yana, TMO’nun ürettiği yağ tamamen sağlam fındıklardan oluştuğu için hem kaliteli, hem leziz. Tüketmenizi öneririm.

O ki söz fındıktan açıldı, çok değil geçen yıl serbest piyasada fiyat 10 liraya düştüğü için, tüccarı kırıp geçirenlerin, şimdi aynı fiyatı için “bayram” sayarak demeç patlatmalarını anlamış değilim!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap