A+ A-
Yorum
10

14 Mart'ta ikinci kez doğdum

Yayın Tarihi: 15.03.2024 - 11:52 | Güncelleme Tarihi: 15.03.2024 - 11:51
14 Mart 2011 gecesi İbo Show programı çıkışında Maslak'ta uzun namlulu silahla açılan ateş sonucu kafasından yaralanan İbrahim Tatlıses, ağır yaralanmış yapılan müdahalenin ardından hayata tutunmayı başarmıştı. İbrahim Tatlıses seneler önce silahlı saldırıya uğradığı günü yeni doğum günü olduğunu ilan etti ve takipçileriyle duygularını paylaştı.

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, 2011 senesinde Beyaz TV’de yayınlanan “İbo Show” programının çekimlerine katıldıktan sonra asistanı Buket Çakıcı ile 00.15 sıralarında İstanbul Maslak’taki Nurol Plaza’dan çıktı.

Tatlıses, aracına yöneldiği sırada siyah bir otomobilde bulunan beş kişinin silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla başının sağ tarafından vurularak ağır yaralanan Tatlıses, bölgede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Tatlıses, Maslak Acıbadem Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

Yaklaşık olarak dört saatlik bir ameliyat geçiren Tatlıses uygulanan müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlattı. Saldırıda İbrahim Tatlıses'in asistanı Damla Buket Çakıcı da yaralanmıştı.

Gri renkli arabadan yapıldığı öğrenilen saldırı hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı ve 16 Mart 2011 tarihi itibarıyla araç bulundu. Suikastın bir numaralı zanlısı Abdullah Uçmak yakalanmıştı.

İki hafta boyunca yoğun bakımda kalan sanatçı, 28 Mart 2011 günü doktorlarının yaptığı açıklamaya göre yoğun bakımdan çıkarılmıştı.

6 Nisan 2011 tarihi itibarıyla ailesi tedavilerin Almanya da sürdürülmesi isteği ile Tatlıses, Türkiye Cumhuriyeti'ne ait uçakla Almanya'ya götürüldü. Sonraki yıllarda Miami, Florida, Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyada en iyiler arasında bulunan Amerikalı beyin cerrahları tarafından tıbbi beyin operasyonu yapılmıştı..

İbrahim Tatlıses, yaşanan bu sürece dair sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; Bugün benim ikinci doğum günüm. Bilenler bilir, 14 Mart'ta ikinci kez doğdum.

Aynı zamanda bugün benim ikinci kez doğmama vesile olan ve beni yeniden hayat bağlayan doktorlarımız, sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutlarım. Allah'ıma şükürler olsun.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler