SON DAKİKA



Haber > Magazin > Elif Nil Elden'e sosyal medyada taciz

Elif Nil Elden'e sosyal medyada taciz

20 Nisan 2021 Salı - 16:04




Geçtiğimiz haftalarda Bahar Candan'ın darp edilmesi magazin gündeminine bomba gibi düşmüş ve son olarak Doya Doya Moda'ya katılarak adını duyuran yarışmacı oldukça zor zamanlar geçirdiğini ifade etmişti.





Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olan Doya Doya Moda her gün binlerce kişiyi ekran karşısına kilitliyor. Programda yer alan ve hünerlerini sergileyen yarışmacılar da orada kaldıkları süre boyunca adlarını duyurma fırsatı yakalıyor. Ancak bu ün her zaman onlara güzel şeyler yaşatmıyor. Geçtiğiniz haftalarda yine birçok programa katılarak fenomen haline gelen Bahar Candan darp edilmişti. Bu kez de zorlu maratonun All Star etabındaki son şampiyonu Elif Nil Elden tacize uğradı.

Programla birlikte binlerce kişi tarafından tanınan Elif Nil Elden'in erkek takipçilerinden biri kısa süre önce kendisine mesaj gönderdi ama karşılık alamadı. Bunun üzerine gönderilerine devam etti. Aynı tavır sürünce de bu kez cinsellik içeren ifadeler kullanarak genç kadına tacizde bulundu. Son zamanlarda sıkça rastlanan ve özellikle de ünlülerin birçok kez yaşadığı olay bu kez de Elden'e yapıldı.

Taciz sadece fiziksel değil

Kadınların günümüzde oldukça zor bir dönemden geçtiğini ve her an yeni saldırıların hedefi olduğunu ifade eden Elif Nil Elden; “Bizler ekran önünde olan insanlarız diye her şeyi reva görüp yazıyorlar. Bunu yazanın da annesi, kız, kardeşi veya ablası olabilir. Kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri nasıl olsa biz onlara erişemeyiz diye gayet rahat şekilde sergiliyorlar. Bugün bana yarın bir başkasına. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor artık. Kadın illa sokak ortasında ya da kuytu köşede fiziksel saldırı olunca adı taciz olmuyor. Siber zorbalık bu dönemin en kötü suçlarından biri ve muhakkak cezalandırılmalı. Ben sosyal medyadaki varlığımla insanları nasıl rahatsız etmiyorsam onlar da eşit şekilde bu hakkı bana tanımalı. Tacizlerin görüneninden çok görünmeyenleri de var. Sosyal medyada bunların başında geliyor. Birçok insan susuyor belki ama sustukça bunlar kendinde daha da fazla hak görüp aynı şekilde devam ediyorlar yaptıklarına” dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap