SON DAKİKA



Haber > Magazin > ilk iftar çadırlarda açıldı

ilk iftar çadırlarda açıldı

07 Haziran 2016 Salı - 09:46




Terör operasyonları kapsamında kısmi zamanlı sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilk iftar çadırlarda açıldı.





Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden terör operasyonları kapsamında sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı devem ederken, saldırılarda evleri hasar gören vatandaşlar ilk iftarı çadırlarda açtı. İlçede 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla geri gelen vatandaşlar, kurdukları çadırlarda hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasını bekliyor.

"ARTIK BARIŞ, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK İSTİYORUZ"

Evleri terör örgütü mensuplarınca kullanılmaz hale getirilen vatandaşlar, ramazanı bu çadırlarda karşıladı. Ailesiyle iftarlarını çadırda açan Feyzullah Turgay yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan saldırılar nedeniyle yaklaşık 3 aydır evlerini terk ettiklerini söyledi.  Çok sıkıntı yaşadıklarını, çatışmalarda büyük hasar gören evlerine giremediklerini anlatan Turgay, "Evimiz yakılmış. Her yeri berbat etmişler. Artık huzur gelsin. Barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap