A+ A-
Yorum
10

Kahpe Bizans’a şok

Yayın Tarihi: 27.05.2015 - 12:53 | Güncelleme Tarihi: 27.05.2015 - 12:52
Gani Müjde’nin ikincisini çekmeye başladığı ‘Kahpe Bizans’ filminde mahkeme ‘Kahpe Bizans’ isminin kullanılmasına tedbirli olarak ’dur’ dedi.

Senarist ve yönetmen Gani Müjde, 2000 yılında çekilen ve senaristliğini Kenen Ergen'le birlikte yaptığı 'Kahpe Bizans' filminin ikincisini çekmeye başladığını duyurmuştu. İlki Arzu Film ile Özen Film ortaklığıyla çekilen filmin ikincisi için Müjde, Avşar Film'le anlaşmıştı. Filmin isim haklarının kendilerinde olduğunu belirten Arzu Film'in sahibi Ferdi Eğilmez ile Özen Film'in sahibi Mehmet Soyarslan, Müjde ve Avşar film hakkında dava açmıştı. Açılan davaya ilk filmin senaristlerinden Kenan Ergen de müdahil olmuştu. Filme 'Kahpe Bizans 2' isminin verilmesinin engellenmesini talep edilen dava dilekçesinde filmin yurt dışında çekilmesi halinde ise yayın durdurulması istenilmişti.

Açılan davanın görülmesine İstanbul 4. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesinde başlandı. Davada taraf avukatları ve senarist Gani Müjde hazır bulundu.Davacı tarafın 250 bin lira teminat yatırılmasına karar veren mahkeme, 'Kahpe Bizans 2' filminin reklam ve tanıtımlarında 'Kahpe Bizans' isminin kullanılmasının tedbirli olarak önlenmesine karar verdi.Davacı tarafın bir hafta içerisinde 250 bin liralık teminatı yatırmasının ardından esas yargılamaya geçilecek. Mahkeme, isim hakkı için nihai kararını yapılacak yargılama sonucunda verecek.