A+ A-
Yorum
10

‘Müslüm Gürses’ heyecanı!

Yayın Tarihi: 04.01.2018 - 14:42 | Güncelleme Tarihi: 04.01.2018 - 14:33

Arabeskin babası Müslüm Gürses'in yaşam öyküsünü beyazperdeye taşıyacak olan 'Müslüm' filminin ilk görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı. Müslüm Gürses'in eşi Muhtere Nur, Gürses'i görünce çok heyecanlandığını ve hüzünlendiğini ifade ederek, "Hislerimi anlatacak kelime bulamıyorum" dedi. Arabeskin babası Müslüm Gürses’in yaşam öyküsünü beyazperdeye taşıyacak olan ‘Müslüm’ filminin ekibi basın mensuplarının karşısına çıktı. Ketche’nin yönetmenliğinde, çekimleri Adana'da devam eden ‘Müslüm’den ilk görüntülerin paylaşıldığı toplantıya sanatçının eşi Muhterem Nur da katıldı. Yapımcılığını Mustafa Uslu’nun, yönetmenliğini Ketche (Hakan Kırvavaç), senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi'nin, görüntü yönetmenliğini Martin Ludmill Szecsanov'un üstlendiği film, 59 yıllık hayatına sonsuz acı ve Muhterem Nur'a bağlılığını sığdırarak sanatında devleşen Müslüm Gürses'in yaşamını Halfeti'deki çocukluğundan başlayarak anlatıyor.Filmde Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Güven Kıraç, Erkan Avcı, Goncagül Sunar, Şahin Kendirci, Erkan Kolçak Köstengil, Caner Kurtaran ve Teoman gibi isimler yer alıyor.

‘ÇOK HEYECANLANDIM, HÜZÜNLENDİM’

Müslüm filminden ilk görüntüleri ilk kez izleyen Muhtere Nur, Gürses’i görünce çok heyecanlandığını ve hüzünlendiğini ifade ederek, “Hislerimi anlatacak kelime bulamıyorum. Timuçin, oyun gücü çok yüksek olan bir sanatçı. Kendisini çok beğeniyorum ve takdir ediyorum. Bu filmde Müslüm'ü sanatıyla yaşatacak. Allah hiçbirimizi utandırmasın” dedi.

‘AYLARCA HAZIRLANDI’

Yapımcı Mustafa Uslu ise “Timuçin Esen, aylarca çalıştı, rolüne hazırlandı. Basınla paylaştığımız ilk teaser'daki şarkıyı da kendisi seslendirdi. Ayrıca 14 tane farklı Müslüm Gürses şarkısını okudu. Hepsini filmde kullanmayıp, vizyona girdikten sonra hepimizin bildiği, unutamadığı bu şarkıları soundrack albüm olarak çıkartacağız” açıklamasını yaptı. Çekimlere Şanlıurfa Halfeti'den başladıklarını, İstanbul'a kadar geleceklerini açıklayan Uslu, “Biyografik hikayeyi karakterin yaşadığı mekanlarda çektiğinizde filme çok şek kazandırıyor. Karakterin bilmediğiniz yönlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Mesela Adana'da Sinan Paşa Mahallesi'ndeki çekimler sırasında Müslüm Baba'yı tanıyanlar, tarafından bize gösterilen VHS video kasetlerinde kendisinin ağzından daha önce hiç duymadığınız türküler çıktı. Filmde bunları ilk kez duyacaksınız. Şunu söyleyebilirim ki Adana, Müslüm Gürses'i bir başka seviyor” dedi.

‘BİZİM İÇİN BİR KEŞİF SÜRECİYDİ’

Müslüm filminin senaristlerinden yazar Hakan Günday ise şöyle dedi: “Konu bir hikaye anlatmanın ötesinde bir hayat hikayesi anlatmak olunca, hele de o hayat kendi sesini, kendi kültürünü var etmiş çok büyük bir sanatçıya ait olunca… O zaman o yazım sürecinin her anı çok büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Aynı zamanda da senaryoyu birlikte yazdığımız Gürhan Özçiftçi ile birlikte bir ayrıcalığa dönüşüyor. Çünkü olağanüstü bir fırsattı, çok büyük bir müzik üstadını tanımak adına… Hayatının derinliklerine Muhterem Hanım'ın da katkılarıyla indikçe bir insanı tanımak, hayatla nasıl başa çıktığını ve mücadele ettiğini görmek ilham vericiydi. Tüm senaryo yazımı bizim için bir keşif süreciydi. Hala da devam eden bir öğrenme ve inanamama süreci. Muhterem Nur'a bize bu yolu açtığı için çok teşekkür ederiz.”Filmin bu yılın Ekim ayında Türkiye'de ve dünyada vizyona girmesi planlanıyor.