SON DAKİKA



Haber > Magazin > Safi'nin adı Konferans Salonu'na verildi

Safi'nin adı Konferans Salonu'na verildi

22 Aralık 2013 Pazar - 17:31




Samsunlu ünlü söz yazarı ve şair Cemal Safi'nin daha önce doğduğu sokağa adının verilmesinden ardından İlkadım Belediyesi, şimdi de Yıldıray Çınar Kül





İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinliklerde kullanılan konferans salonuna şair Cemal Cafi'nin ismi verildi. Samsunlu ünlü söz yazarı ve şair Cemal Safi, adının salona verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sanat hayatımda çok güzelliklerle karşılaştım ama İlkadım Belediyesi’nin bana gösterdiği teveccühü hiçbir yerde yaşamadım. Adımın doğduğum sokaktan sonra bir konferans salonuna verilmesinden dolayı çok mutlu ve bahtiyar oldum. Bizde yaşarken sanatçının kıymeti pek bilinmez. Demek ki, sanatkara sizin kadar İlkadım Belediyesi kadar anlayışla, şefkatle, muhabbetle, saygıyla karşılık veren başka bir yer yoktu. Bundan dolayı sanatkara bu kadar ağır cenap yaklaşan Belediye Başkanımız Necattin Beye ve yardımcısı Şerif Beye sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, “Şehrimizin yetiştirdiği ve özellikle de İlkadım’da yetişmiş büyük bir üstada bunu küçük bir hediye olarak görüyorum. Dünyada sanata değer vermeyen toplumların akibetleri malum. Onun için bizim de sanatkarlarımıza değer vererek gelecek nesillere taşıma bakımından çok önem arz ediyor. Bu yüzden üstadı güzel günlerle anmak için böyle küçük bir şeyi yapalım istedik" diye konuştu. Söz yazarı ve şair Cemal Safi, yazdığı bir şiiri Başkan Demirtaş'a okuyup imzalayarak hediye etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap