SON DAKİKA



Haber > Magazin > Trabzon mizah sanatının başkentidir

Trabzon mizah sanatının başkentidir

20 Mart 2016 Pazar - 14:36




Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği geleneksel 4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.





4. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi  Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Sergiye Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Mizah sanatının toplumun yaşamına, insanlara, yaşananlara farklı bir gözle ve farklı bir duyguyla bakabilmek, okuyabilmek ve etrafa aktarabilme sanatı olduğunu vurgulayan Vali Öz. ”Hiç kuşkusuz ki sanatçılık ayrı bir duygu.  Herkes meslek sahibi olabilir ancak sanatçılık herkese nasip olmayacak bir duygudur. Bu anlamda sanatçılarımız toplumumuza önemli değerler ve duygular katmakla birlikte, tarihi, bugünü ve yarını yaşamamıza farklı bir anlam ve boyut kazandırıyor.  Bilindiği gibi Trabzon mizah sanatının başkentidir. Mizah sanatını sadece gülmek olarak algılamamak lazım. Aynı zamanda düşündürmek, farklı boyutlarıyla hayata bakabilmek ve bundan ders alabilmektir. Kısacası mizah insana ders veren derinlikleri olan bir sanattır. Bugün bu sergide de fotoğraf, karikatür ve heykel sanatının zenginliklerini, farklı boyutlarını görüp yaşıyoruz. Ve sanat anlamında da yeni kuşaklara, gelecek nesillere bu gücümüzü, zenginliğimizi aktarmalıyız” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap