A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 01.09.2024

Yayın Tarihi: 01.09.2024 - 09:07
Olaylar ve Yaşananlar | 01.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

CHP ÖNDE GİDİYOR!


ORC Araştırma, Ağustos 2024'te yaptığı Siyasi Eğilimler Araştırması ile "Bu pazar genel seçim olsa" anketinin sonucunu paylaştı. Trabzon dahil 36 ilde yapılan ankette 4510 katılımcıya, CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemiyle "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, CHP'nin 31,7 puan ile ilk sırada yer aldı. 29,5 puan ile listenin ikinci sırasında AK Parti yer alırken diğer partilerin sıralaması ise şöyle oldu:- MHP %11,2- DEM %8,7- YRP %5,1- İYİ %4,5- ZP %3,4- BBP %2,1- TİP %1,5- DİĞER %2,3ORC Araştırma'nın Haziran 2024'te aynı araştırma kapsamında 5620 kişi ile yüz yüze yaptığı anket sonuçlarına göre CHP ile AKP arasında 2,6 puan vardı. CHP 33,2 puan ile ilk sırada, AKP 30,6 puanla ikinci sırada yer almıştı.

 

YARI TOK YARI AÇ YAŞIYORUZ


Geçim derdi insanları çeşitli arayışlara yöneltiyor. Özellikle emekli ve asgari ücretliler aldıkları 3 kuruş parayla ayın ortasını bile getiremeyince son çare olarak kredi kartlarıyla ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Kimseden para isteyemediklerini belirten asgari ücretle çalışanlar ile emekliler "Kime yanaşsak 'biz de de para yok' yanıtını alıyoruz. Bu cevabı duymaktan sinirlerimiz bozuluyor. Biz sadaka değil borç istemiştik ama tüm kapılar her zaman ki gibi suratımıza kapanıyor" dediler. Parası olanların da birikimlerini altın, döviz gibi yatırım araçlarında değerlendirdiğini belirten dar gelirliler "Tok açın halinden anlamıyor. En büyük isyanımız hükümete. Bizi bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler. İstedikleri oyu verdik ama şu an yarı aç yarı tok yaşıyoruz" diye konuştular.

 

SON 10 YILIN EN KÖTÜ SEZONU!


Trabzon'da otel işletmeciliği yapan Mustafa Dündar, kentte turizm hareketliliğinin 19 Ağustos'tan sonra bıçak gibi kesildiğini dile getirdi. "Son 10 yılın en kötü sezonuydu" diyen Dündar, yüksek enflasyonun turizmi çok olumsuz etkilediğini ifade etti.
Otel konaklama fiyatlarının geçen yıla göre döviz bazında ortalama yüzde 20 aşağıda olduğunu buna karşın yiyecek içecek sektöründe yapılan fahiş fiyat uygulamalarının ve alışveriş merkezlerindeki pahalılığın turistleri kaçırdığını kaydeden Dündar, "Döviz bazında fiyatların artması turizmi en çok etkileyen durum oldu" dedi.

 

GİRESUN’DA MADENE TEPKİ VAR


Giresun’un Doğankent ilçesi Çatalağaç Köyü’nde faaliyet gösteren AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’a ait maden şirketine karşı yöre halkı isyan etmeye devam ediyor.2008 yılında Çatalağaç Köyü’ndeki çalışmalarını tamamlayarak köyden ayrılan, 2021 yılında ÇED raporu ile yeniden Çatalağaç Köyü’ndeki maden arama çalışmalarına başladı. Harşit Federasyonu, Tirdef (Tirebolu Dernekler Federasyonu), Görfed (Görele Dernekler Federasyonu), Espiye ve Köyleri Derneği, Güce Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Çatalağaç Köyü Derneği'nin yaptığı basın açıklaması yaptı. . Bölge halkı madene karşı protestoları sürdüreceklerini açıkladılar.


AYAR’DAN BAŞSAĞLIĞI


MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın eşi Yasemen Yıldız hakkın rahmetine kavuştu. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve merhume Yasemen Yıldız’ın ailesine başsağlığı mesajı yayınladı. Ayar merhume Yasemen hanımefendinin cenazesi bugün İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı Mezarlığı'na defnedileceğini belirterek “ Merhumeye Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" dedi..

Etiketler