A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 01.10.2024

Yayın Tarihi: 01.10.2024 - 09:07
Olaylar ve Yaşananlar | 01.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

BARO SEÇİMLERİNE KİMLER MÜDAHİL OLUYOR?


Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş ve Hakan Orhan’ın yarışacağı baro seçimlerine sayılı günler kala, birçok avukat son günlerde aynı konudan dert yanıyor. İddiaya göre CHP Trabzon milletvekilinin danışmanı olarak kendini tanıtan, ismi bizde saklı kişi, vekil adına avukatlara telefon açarak Hakan Orhan için açıkça oy istiyor. Telefon açılan avukatlar, hem durumdan hem de danışman tarafından aranmaktan rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Son günlerde avukatların en çok konuştuğu bu konu aslında geçen hafta kulağımıza geldi ama önce pek ihtimal vermedik. Fakat konuyu başka bir sektör temsilcisinden de duyunca pek de sandığımız gibi olmadığını anladık. İşin ilginç olanı, Sayın Vekil Baro Başkanlığı yaptığı dönemde yıllarca birlikte çalıştığı, hatta Türkiye Barolar Birliği’ne seçildiğinde Trabzon Barosu başkanlık görevini emanet ettiği Duygu Keleş’e karşı neden böyle bir tavır içine girdi anlamak güç. Yıllarca kadın gücüne ve kadın temsiline önem veren bir isim, bir kadın başkanın kaybetmesi için neden özel çaba sarf eder?
Diyeceğimiz şu ki bırakın Duygu Keleş ve Hakan Orhan kendi güçleri ile yarışsın, kazanan Trabzon Barosu olsun.

ALKIŞLAR KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜNE


Her yağmur her sel ne yazık ki hem Trabzon hem de bölgemiz için korku, facia ve yıkım demek. Yıllardır gündeme taşınan çarpık yapılaşma, dere kenarlarına evler yapılması ve kurallara uyulmaması noktasında bir türlü çözüm üretemiyoruz. Yerel yönetimler bu konuda hem yetersiz hem de çaresiz. Oysa o kadar yaşanan acılardan bir ders çıkarmalıyız. İşte en son Araklı ve Sürmene başta olmak üzere ilçelerde yaşanan sel felaketleri hem can hem de mal kaybına neden oldu. Onlarca insan mağdur oldu, işyerleri kullanılamaz hale geldi. Sel oldu mu etkilenmeyen yok. Selde yaraların sarılması noktasında elbette herkes elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyor. Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık ve ekibi de bu süreçte çok güzel bir dayanışma örneği sergileyerek vatandaşın mağdur olmaması için gece gündüz müthiş çaba harcadılar. Bölge Müdürümüzü ve ekibini kutluyoruz. Güzel olanı alkışlamak, hakkını teslim etmek gerekir. Aşık müdür ve ekibi de güzel işlere imza atıyorlar. Bürokraside bu anlamda zaten büyük sıkıntı yaşıyoruz. Her koltuk, her makam sahibi maalesef hakkını vererek görev yapmıyor.


HESAP VERMEDEN GİTMEK YOK!


AK Parti’de gözler kongre sürecinde. Her ilde ilçe ve il kongreleri start aldı. Ülke genelinde çok büyük bir değişime gitmeye hazırlanıyor AK Parti. İl ve ilçe yönetimlerinde en büyük değişim yaşanacak iller arasında Artvin de var. AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı yeniden aday gösterilmeyeceğini anlayınca Artvin’den bağını kopararak Ankara’ya taşınma kararı aldı. Tahtalı için Artvin’de siyaset dosyası kapandı. Hem genel hem de yerel seçimlerde AK Parti’nin Artvin’de başarısız olmasında oy kaybında ve yeni üye yapamama noktasında büyük pay sahibi olan Tahtalı’nın sessiz sedasız gitmesini istemeyen partililer görüşlerini şu şekilde açıkladılar: “Fatih Tahtalı kötü yönetimin hesabını vermeli. AK Parti Artvin’de mevcut il başkanı ve yönetimi nedeniyle dibe vurdu. Yerel seçimlerde sadece 3 ilçe kazandık. Zaten bugüne kadar nasıl ve neden o koltukta oturduğunu da anlamış değiliz. AK Partinin yeni seçilecek il başkanı enkaz devralacak. Onun için çok iyi tercih yapılmalı, iyi kararlar verilmeli.”

ÇELİK BAKAN MI OLACAK?


AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in yeni dönemde kabineye gireceği ve bakan olacağı iddia ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı için adı geçen Faruk Çelik ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde külliyede özel bir görüşme yapmıştı. AK Partinin kuruluşunda büyük pay sahibi olan Erdoğan’ın da yol ve dava arkadaşı olan Faruk Çelik’in partisine olan vefası ve bağlılığının bakan olarak yeniden taçlandırılması bekleniyor. 1999 Türkiye genel seçimlerinde Fazilet Partisi Bursa milletvekili olarak Meclis’e giren Faruk Çelik AK Parti hükümetleri döneminde 2015-2017 yıllarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 2011-2015 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştı.


EMEKLİDEN KESİNTİ YAPACAKLAR!


Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni düzenleme yolda… Sosyal güvenlik sisteminin iyileştirilmesine yönelik yapılacak düzenlemede çalışan emeklilerden genel sağlık sigortası primi alınması gündemde. Bu noktada çalışan emeklilerin maaşlarından yüzde 12,5 oranında kesintiye gidilmesi planlanıyor. Ortalama emekli aylıklarının 16 bin 500 lira düzeyinde olması, emeklileri çalışma yaşamına dönmeye zorlarken emekliye gelir kaybı da yolda. Genel sağlık sigortası ile birlikte sosyal güvenlik destek priminin de çalışandan alınması maaşlarda büyük kesintiler yapılması anlamı taşıyor.

KENT KONSEYİNE UYGULATILIYOR DA TGC’YE NEDEN UYGULATILMIYOR?


4 Temmuz 2024 tarihinde yapılan Trabzon Kent Konseyi seçimine Trabzon İdare Mahkemesinden iptal kararı geldi. Seçimlerin Kent Konseyi Yönetmeliğe uygun yapılmamasından dolayı başkanlık seçimi ve genel kurul iptal edildi. Trabzon Kent Konseyinde seçimler yeniden yapılacak. Konseyde yaşanan bu vahim skandalın aynısı Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaşanmış, 6. Asliye Hukuk Mahkemesi hem bir önceki kongreyi iptal etmiş hem de mevcut yönetimin görevlerini elinden almıştı. Peki 6 . Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı kararı Gazeteciler Cemiyeti yönetimi uyguluyor mu? Tabii ki hayır! Koltuklarında oturmak için adeta direniyorlar. Anlayacağınız mahkemenin aldığı karar yok sayılır. Hayırdır ne oluyor? Cemiyet başkanı ve yönetimi bu gücü nereden alıyorlar? Kim bunları destekliyor? Kim akıl veriyor bunlara? Kim minber oluyor bunlara? Sahi Ersen Küçük ve ekibi alınan bu karara neden uymuyor ya da kararı uygulamaya neden sokmuyorlar?

Etiketler