A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 02.10.2024

Yayın Tarihi: 02.10.2024 - 08:59
Olaylar ve Yaşananlar | 02.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AK PARTİ YENİDEN BAŞLIYOR!

AK Parti Türkiye Buluşmalarında sona yaklaştı. Program kapsamında ülke genelinde vatandaşla bir araya gelerek problemleri yüz yüze dinleyen AK Parti seçmenin derdiyle hemhâl olup, sıkıntıları bizzat yerinde tespit etti. Bakanlar, milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ile il ve ilçe başkanları dahil tam kadro saha çalışmasında Türkiye’nin röntgeni çekiliyor. Parti yönetimi, şehirlerde yerel ve ulusal bazda basın toplantıları gerçekleştirerek, diğer siyasi partilerden AK Parti’ye geçiş yapan yerel siyasilere rozetlerini takıyor. Önceki dönem siyasetçilerle de bir araya gelinerek, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı veriliyor. Saha çalışmalarında ve parti içi faaliyetlerde teşkilatlar ile uyumlu hareket edilmesi isteniyor. Kongre sürecine giderken küskünlüğe ve kırgınlığa yer bırakmamak için her kapıyı çalan AK Parti şehrin önemli STK ve kanaat önderleriyle de bir araya gelerek; esnaf, fabrika ve iş yeri ziyareti yapıyor. Kadın ve gençlik kolları ile çeşitli programlar düzenleyerek, gönül ziyaretleri yapan parti teşkilatı, dezavantajlı kesimlerle şehit ve gazi ailelerini de ziyaret ediyor.

YAVUZ’A NASIL RAPOR VERDİLER?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz “Türkiye Buluşmaları” kapsamında Artvin’e geldi. AK Parti Artvin teşkilatları ile ilgili uzun zamandır genel merkeze arka arkaya şikayetler gidiyor, tepki gösteriliyor. Trabzonlu hemşehrimiz Yavuz da bu kapsamda Artvin’e geldi, çeşitli ziyaretler yaptı. Yaptı ama esas görüşmesi gereken sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve vatandaşları es geçerek teşkilatlarla bir araya gelmeyi tercih etti. AK Parti Artvin il yönetimi size olumsuz rapor mu sunacak? Elbette hayır. Her şey çok güzel gidiyor deyip geçiştirecekler! 31 Mart yerel seçimleri yenilgisinin üzerine AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı’ya neler soruldu, nasıl cevaplar alındı merak ediyoruz. Keşke bu görüşme kamuoyuna açıklansa... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’a teşkilatlardan Artvin başta olmak üzere Rize ve Trabzon’dan nasıl raporlar gittiği ortada. Yavuz’un yapması gereken daha çok vatandaş, daha çok sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile bir araya gelmesiydi. AK Parti Artvin’de dibin dibinde, bunun farkına varabildi mi acaba?

TRABZONLU ANTİDEPRESAN KULLANIYOR!

Sağlık Bakanlığı tarafından en fazla antidepresan kullanan iller açıklandı. Antidepresan kullanımından elde edilen sonuçlar neticesinde Türkiye genelinde en depresif illerin haritası oluşturuldu. Türkiye’de en fazla antidepresan kullanılan il Eskişehir olurken ikinci sırada Trabzon yer aldı. Üçüncü sırada ise yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize bulunuyor. En depresif 10 il arasında dördüncü sırada Balıkesir gelirken, beşinci sırada yine Karadeniz bölgesinden bir il yer aldı. Ordu en depresif şehirler sıralamasında beşinci sırada... Altıncı sırada Burdur, yedinci sırada Aydın, sekizinci sırada Denizli, dokuzuncu sırada Yalova, onuncu sırada ise Karaman yer aldı.

SAĞLIKTA KRİZ DERİNLEŞİYOR

Türkiye’de sağlık alanında yaşanan sorunlar günden güne derinleşiyor. Başta hekim göçü, bulunamayan ilaçlar, şiddet, meslek örgütlerine baskı gibi sorunların yanında odyometri teknikerlerinin istihdam sorunu ve işitme testlerinin sertifika ile başka meslek gruplarına yaptırılması da yer alıyor. Sağlıkta ‘devrim’ iddiasında bulunan bakanlığın son 5 yılda 697 adet kontenjan ayırdığı odyometri teknikerleri, taleplerinin karşılanmasını istiyor. Odyometri Birlik Platformu, odyometri teknikerlerinin yaşadığı sorunlara ve taleplerine ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın odyometri teknikerliği için daha fazla kontenjan ayırması gerektiği vurgulanan açıklamada, görev tanımlarında yer alan işitme testlerinin ise başka meslek gruplarına yaptırılmasının engellenmesi istendi.

LİYAKAT OLMAYINCA HER ŞEY OLUYOR!

Sayıştay’ın 2023 raporları, Türkiye'deki üniversitelerde yolsuzluk ve usulsüzlüklerin boyutlarını gözler önüne serdi. Batman Üniversitesi’nin Erasmus fonlarıyla koltuk takımı alması ve Gazi Üniversitesi'nde 105 ihaleden 100’üne sadece tek bir firmanın davet edilmesi dikkat çekerken, bazı üniversitelerde fazla sayıda rektör yardımcısı görevlendirmesi ve usulsüz atamalartespit edildi. Üniversitelerde yaşanan skandalları tek tek okurken insan bilim adına üzülüyor. Liyakat sahibi olmayanlar, hak etmeyenler, bilimin gerçeklerinden uzak sadece koltuğunu korumak için her yol mubah diyenler yüzünden üniversiteler ne hale geldi! Sayıştay raporları gerçekleri tek tek gözler önüne seriyor. CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Sayıştay denetim raporlarıyla ortaya çıkan üniversitelerdeki yolsuzluklara ilişkin üniversitelerin asli görevlerinden uzaklaşarak adeta birer rant kapısına dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, AK Parti'nin üniversiteleri kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarına hizmet eden kurumlar haline getirdiğini vurguladı.

Etiketler