A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 03.09.2024

Yayın Tarihi: 03.09.2024 - 09:03
Olaylar ve Yaşananlar | 03.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

ERDOĞAN ZİRVEDE BIRAKMALI!


AK Parti eski milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllardır siyasi yol arkadaşı olan Rizeli hemşehrimiz Metin Külünk, yerel seçim sonuçlarını hatırlatarak "31 Mart'tan sonra Sayın Erdoğan'ın sosyolojisi eriyor. Sayın Erdoğan zirvede bırakmalı" şeklinde çarpıcı bir açıklamada bulundu. Ekonomiye ilişkin de konuşan Külünk, "Sayın Erdoğan emekçinin, işçinin, esnafın, dar gelirlinin, çiftçinin, köylünün her an yanında duran abisiydi, kardeşiydi, 'Bizim Erdoğan'dı, 'Bizim Tayyip'ti. Burası en güçlü stratejik noktaydı" dedi. Servet sahiplerinin servetlerini AK Parti'nin istikrar döneminde katladığını söyleyen Külünk, "AK Parti sayesinde zenginleşmiş çevrelerin, dar-elit çevrelerin ki bunların diğer AK Parti öncesi zenginlerden hiçbir farkı yok" dedi.

ÖKSÜZ BAŞKAN FEDERASYONA ADAY


İstanbul’da Trabzon ve Trabzonspor’u en etkin ve güzel bir şekilde temsil eden, yaptığı etkinliklerle birçok kesimin gönlünü kazanan İsmail Turgut Öksüz Trabzon Dernekler Federasyonu Başkan adaylığını açıklayacak. İstanbul Trabzonspor Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Dernek Başkanı ve Trabzonspor Kongre Üyesi de olan İsmail Turgut Öksüz’ün bugün saat 19.30’da İstanbul Bahçelievler’deki Hanzade Cafe’de yapacağı adaylık tanıtımına iş-spor-siyaset-bürokrat camiasından çok sayıda Trabzonlu hemşerimizin katılması bekleniyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Dernekler Federasyonunu daha saygın, daha şeffaf ve her kesimi kucaklayacak bir anlayışla yönetmek için yola çıktıklarını belirten Öksüz, “Ben değil BİZ ekip ruhu ile Trabzon Dernekler Federasyonu yeni bir sayfa açacak ve muhteşem işlere birlikte imza atacağız” mesajını verdi.


BU YÖNETİM CEMİYETİ SEÇİME GÖTÜREMEZ!


Biz yazıp dile getirmezsek bakıyoruz da kimse yaşananlardan bir kelime bile yazmayacak. Sanki sorun sadece bizlerin sorunu! Gazeteciler cemiyeti tabiri caizse yerlerde sürünüyor. Buna rağmen ne eskilerden ne de yenilerden bir ses çıkıyor. Neden acaba? Trabzon 6.Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği “Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin bir önceki kongresinin iptali, başkan ve mevcut yönetimin yetkilerinin alınması” kararını uygulamamakta ısrar eden TGC yönetimi acilen toplantı yaparak istifa kararı alması gerekiyor ama maalesef işi savsaklayarak karar almıyorlar. Divanın devreye girerek inisiyatif alması gerekiyor, divanın da bu yönde sesi çıkmıyor. Trabzon Sivil Toplum Halkla İlişkiler Müdürlüğüne tebliğ edilen karar sonrası yeniden genel kurul kararı artık hukuken kaçınılmaz olmuştur. TGC yönetimi neye güvenerek bu süreci yok sayarak inatla seçimleri normal tarihi olan 2025 Nisan ayına taşımaya çalışıyor? Biz yaşanan sürece şöyle bir yorum getirmek istiyoruz: Mutlaka süreç böyle işletilmeye çalışılıyorsa ki böyle işletiliyor, o zaman Ersen Küçük’ün bir başka hesabı vardır. O hesapları bizler biliyoruz ama günü ve zamanı geldiğinde hepsini kamuoyuyla paylaşacağız.


İŞSİZLERE YÖNELİK YENİ UYGULAMA!


Kamuda işsizlere yönelik yeni bir iş gücü uyum programı başlatılıyor. Eğitimini tamamlayan kişiler, haftanın 3 günü, toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacak. İŞKUR tarafından işsizlere yönelik yeni bir program başlıyor. Haftada üç gün kamuda istihdam olanağı geliyor. Yeni programa göre, eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü kamu kurumlarında çalışabilecekler. Çalışan kişilere ise günlük 566 lira ücret ödenecek. Ancak bu yeni program, en fazla 10 ay sürecek. Eğitimler ise çocuk bakımı, geri dönüşüm, tarımsal üretim gibi farklı konulardan oluşacak. Kurumlar, kendi çalışanlarının % 30’una kadar kontenjan talep edebilecekler. Günlük kazanılacak para hakkında ise şimdiden tartışmalar başladı. Vatandaşlardan bazıları, “Limon satsa daha fazla kazanır zaten. 566 liraya kimsenin çalışacağını düşünmüyorum” şeklinde tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise “En azından boş durmaktansa cüzi bir miktarda da olsa ücret almak iyi olur” ifadelerini kullandı. Yakın zamanda hayata geçmesi beklenen program ile işsizlerin çalışma disiplini ile tanıştırılması ve istihdama kazandırılması hedefleniyor.

 

GEL DE BU ZAMANDA EVLEN!


Ekonomik kriz, evlenecek çiftleri de vurdu. Düğün masrafları uçtu... Kredi kartına taksit sınırlandırması ise çiftleri zor duruma sokuyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "2023 yılında yaklaşık 600-610 bin çiftin evlenmesi öngörülüyordu ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu sayı 500 binli rakamlara geriledi." dedi. Evlilik sektörü tüm ekonomiyi destekleyen dev bir alan. Ev kurma sürecinde ihtiyaç duyulan mobilya, beyaz eşya, züccaciye, ev tekstili, dekorasyon, düğün salonları, fotoğrafçılar, kuaförler, çiçekçiler gibi sektörler de bu durumdan zarar görüyor. Çünkü çiftlerin ev kurarken yapacakları harcamalar 30’a yakın sektöre etki ediyor. Ancak maliyetlerin artması ve evliliklerin azalması bu döngüyü kırıyor. 

 

OKULLAR AÇILIYOR EYVAH!


Türkiye’de vatandaşlar hayat pahalılığı ile mücadele ederken, okulların açılmasına çok kısa bir süre kala, öğrencilerin kırtasiye ve giyim masrafları da velileri düşündürüyor. Okula başlayacak olan bir öğrencinin ortalama kıyafet giderinin 7 bin 200 TL, kırtasiye malzemeleri için ise yapılacak olan harcamanın 2 bin 69 TL olduğunu belirten vatandaşlar eğitim harcamalarındaki artışa dikkat çekti. Trabzon’da görüştüğümüz vatandaşlar, birden fazla çocuk okutan dar gelirli ailelerin bu pahalılık karşısında çaresiz kaldıklarını dile getiriyorlar.

Etiketler