A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 03.10.2024

Yayın Tarihi: 03.10.2024 - 09:04
Olaylar ve Yaşananlar | 03.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

TRABZON’DA VATANDAŞIN İSYANI

Ekonomik koşullar her geçen gün ağırlaşırken, yurttaşlar daha ucuz yemeğe ulaşabilmek için Kent Lokantaları önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Trabzon’da Ortahisar Belediyesi’nin hizmete soktuğu Kent Lokantasında yemek için sıra bekleyen vatandaşlara mikrofon uzattık. Osman K. “Valla ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Geldiğimiz durum vahim. Vicdanı ve merhameti olan bu pahalılığa çare olur” derken Hüseyin G. “Eskiden istediğimiz lokantada en azından bir tabak yer, eşe dosta yemek ısmarlardık. Şimdi böyle kuyruktayız. Bu hükümeti temsil edenler nerede? AK Parti Trabzon İl Başkanı gelsin de bir tabak yiyelim burada görsün halimizi.” ifadelerini kullandı. Murat V. “Acilen erken seçim olmalı. Bu böyle gitmez Trabzon’da bu kuyruk varsa gerisini siz düşünün” sözleriyle dert yandı.

EMEKLİ OLDULAR AMA ÇALIŞIYORLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) haziran ayı verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 23 bin 11 kişi emekli olmasına rağmen çalışıyor. Kayıt dışı çalışan emekli aylığı alanların ise yaklaşık 1 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor. Emekliliğe hak kazandıktan sonra da çalışmaya mecbur bırakılan yaşlılar, iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin ağustos ayı iş cinayetleri raporuna göre yalnızca 1 ayda en az 47 yaşlı işçi çalışırken yaşamını yitirdi. En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira, ortalama emekli aylığı ise 15 bin 500 lira seviyesinde. 'Emekliler Yılı' ilan edilen 2024'te yurdun dört bir yanından emekliler, sefalet ücretlerine karşı sokağa çıkarken iktidar ise yalnızca en düşük aylık seviyesindeki maaşlara yaptığı 2 bin 500 liralık zammı 'müjde' olarak duyurdu.

VATAN EVLATLARINI UNUTMAYIZ

Her fırsatta esnaf-vatandaş ve sivil toplum teşkilatları ile derneklere ziyaretler yapan eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’ya halktan hem moral hem de destek geldi. Karagümrük’te esnaf ziyareti yapan Soylu’ya vatandaşlar “Terörle mücadele noktasında canını dişine takan sayın bakanımızı ve vatan evlatlarını unutmayız ve harcatmayız” şeklinde seslendi. Oldukça duygulanan Soylu vatandaşlarla tek tek görüşerek teşekkür etti. İstanbul Leblebi İmalcileri ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı İsmail Taşkın’ı ziyaret eden Süleyman Soylu Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı Adem Bayram ve heyetine nazik ziyaretleri için ve 17. Giresun Tanıtım Günlerine davetleri için de teşekkür etti. Fatih’te Mesih Mehmet Paşa İlçe Başkanı Yakup Yaşa ve mahalle teşkilatı ile birlikte Karagümrüklü vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) uzun bir aranın ardından mesaisine başladı. Meclis’i yeni yasama döneminde yoğun bir gündem karşılayacak. Bu kapsamda borçlular için yeni adımlar da Meclis gündemine alındı. Sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisi düzenlemesi yolda! Devlet destekli borç kapatma kredisi, torba yasa kapsamında gündeme alınması planlanan önemli maddelerden biri. Bu düzenleme ile, vatandaşlara 100 bin TL’ye kadar borç kapatma kredisi sağlanarak, mevcut borçların kamu bankalarına daha uygun faiz oranlarıyla taşınması hedefleniyor.Borç ödemelerinde zorlanan vatandaşlar için bu kredi paketinin, finansal anlamda bir rahatlama getirmesi bekleniyor. Ancak, bu kredinin vatandaşlar üzerinde yaratacağı etki, nihai düzenlemelerin detaylarına bağlı olacak. Torba yasa içerisinde ayrıca, kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik bir düzenleme de yer alıyor. Bu kapsamda, vergi borçları, SGK prim borçları, genel sağlık sigortası prim borçları ve trafik cezaları gibi kamuya olan borçların yapılandırılması planlanıyor. Sicil affı ve borç kapatma kredisiyle ilgili kanun teklifi TBMM’ye sunulmuş durumda. Bu teklifin Ekim ayında görüşülmesi bekleniyor.

Etiketler