A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2024

Yayın Tarihi: 04.09.2024 - 09:12 | Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 - 05:12
Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

İZAHI OLMAYAN YOL YAPIMI


Olacak şey mi? Neyin kafası yaşanıyor anlamış değiliz. Tasarruf tedbirleri deniyor, tasarruf tedbirini ne duyan var ne uygulayan! KTÜ’de sezonun açılmasına 3 hafta gibi bir süre var. Buna rağmen sen kalk Anabulvar yolunu kır dök, yeniden betonlamaya çalış. Nasıl bir zihniyettir bu? Sırası mıydı şimdi o güzergahın kırılıp dökülmesi? Hadi tasarruf tedbirini attınız bir kenara, nasılsa sorgulayan yok, hesap veren de yok. Hesap verilmeye kalkışıldığı zaman da hani minareyi çalan kılıfını hazırlar denir ya, hesap zamanı da kılıf hazır tutuluyor. O zaman saldım çayıra Mevlam kayıra, kırıp dökmeye devam ediniz. O kırdığınız döktüğünüz yol nasıl bitecek? Öğrencilerin, öğretim görevlilerinin, personelin yaşayacağı zor anları düşünen kim? Demişler ya böyle başa böyle tarak diye. KTÜ’nün de durumu tarak gibi olmuş. KTÜ için bugünlerde önemli bir süreç yaşanıyor. KTÜ yeni rektörünü bekliyor. Bakalım yeni rektör kim olacak? Şuradan bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyoruz, KTÜ’de mutlaka bir değişim yaşanmalıdır. Yoksa böyle gitmesi halinde bilim yuvası bilimlikten çıkıp başka bir hale bürünecek!


CHP TÜRKİYE’NİN PARTİSİ


Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği Tüzük Kurultayı’nın programı netleşti. Tüzükte yapılacak değişikliklerin kapsamı da büyük oranda belirlenirken bazı maddelere ilişkin öneri ve eleştiriler geldi. ‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’ adıyla gerçekleşecek kurultay kapsamında 4 Eylül günü partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, il başkanları ve milletvekilleri Sivas’ta olacak ve kurultayın açılışı Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta yapılacak. 6 Eylül’de de kurultay delegelerinin katılımıyla taslak üzerine tartışmalar yürütülecek ve CHP’nin yeni tüzüğü oylanacak. Süreci değerlendiren CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, “Toplantılarımız çok dinamik ve sağlıklı bir şekilde devam etmekte. Müthiş birlik ve beraberlik sağladık. CHP Türkiye’de her kesimi temsil eden, her kesimin hakkı için mücadele eden bir anlayışla yolunda emin adımlarla yürüyor. Yerel seçimlerde halkın güvenini genel seçimlerde ikiye katlayacağız ve iktidar olacağız. Halkımız rahat olsun bize desteğini esirgemesin” dedi.


TRABZONSPOR’U KİM DÜŞÜNÜYOR?


Trabzon şehri için en değerli, en önemli bir marka olan Trabzonspor ne yazık ki son dönemlerde yanlış politikaların ve anlayışın kurbanı olmakta. İyi niyetli, samimi ve gerçekçi olmayanlar işin sadece menfaat tarafından bakıyor. Bu da Trabzonspor’u içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklüyor. Abdullah Avcı’nın görevine son verilmesi sonrası yaşananlara baktığımızda bu tablo daha net ortaya çıkıyor. Çok ciddi bir algı çalışması yapılarak Trabzonspor ile siyaset yine iç içe sokulmak isteniyor. Ve bunda da başarılı olunuyor. Oysa Trabzonspor sevgisi aşkı ve tutkusu siyasetin önündedir. Siyaset asla Trabzonspor’u kumanda etmemeli, kendi emelleri için kullanmamalı. Bu anlayış bize faydadan çok zarar getiriyor. Sokakta kime sorsak kötü oyun kötü saha sonuçları ve başarısız idare yönetimi kadar siyasetle Trabzonspor’un yan yana konması da tepki topluyor.


MHP’NİN TAVRI NET


Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılıklarını bildirmesine MHP'den bir destek daha geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen ve 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde MHP'den Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Avukat Serkan Toper, genç teğmenlere destek verdi. Toper, "Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiğini iddia edip bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden bir avuç troll var. 'Ne mutlu Türküm diyene' lafını duyunca rahatsız oluyorlar" dedi.

Etiketler