A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 04.10.2024

Yayın Tarihi: 04.10.2024 - 09:05
Olaylar ve Yaşananlar | 04.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

SİYASET HER YERE HAKİM OLMAK İSTİYOR

Pazar günü Türkiye genelinde baro seçimleri olacak. Avukatlar baro başkanlarını belirlemek için sandığa gidecek. Fakat her yerde olduğu gibi baro seçimlerine de siyaset müdahil oluyor. Baro seçimleri AK Parti ve CHP yarışına dönmüş durumda. Oysa adaleti hakim kılması gereken avukatlar kendi mesleklerine odaklanmalı, mesleğini yapmalı. Ama nerede o anlayış? Avukatlık siyaset ile her anlamda iç içe. Hükumet kanadına yanaşıp yerini sağlama almak isteyenler ile muhalif kimliği ile farkındalık yaratmak isteyenler avukatlık mesleğinin güven bunalımı yaşamasına neden oluyorlar, bizden uyarması.

FARABİ’DE O KATTA YER YOK!

Kanser hastaları için en büyük umuttur KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi. Bölge iller başta olmak üzere 12 ilden hasta akışı var Trabzon'a. Şifa bulmak için Trabzon'u tercih edenlerin en büyük umudu olan Farabi Hastanesinin bazı bölümleri doğal olarak bu yükü kaldıramıyor. Ekonomik şartlar yüzünden Ankara ve İstanbul'a gitmeleri imkansız olanlar soluğu Trabzon'da alıyor. Kanser hastalarının tedavisi için kullanılan KTÜ Farabi 11. katta şu sıralar tek yer yok. Birçok hasta beklemede ve mağdur ne yazık ki.

YOLLAR YAMA VATANDAŞ İSYANDA

Trabzon'da mahalle yolları bir yağmurda adeta patates tarlasına dönüşüyor. Yollar zaman zaman yama bohçası. Bu işe bir çare bulamadılar. Komple bir bakım şart. Hem vatandaş hem de şoför esnafı bu durumdan rahatsız. Trabzon'un en merkezi mahalle yolları bile sanki yayla yolu. Atlaya zıplaya, çukura saplana saplana gidiyorsunuz. Hem Trabzon Büyüksehir Belediyesi hem de Ortahisar Belediyesi bu konuda ortak bir çözüm üretmek zorunda.

TRABZONSPOR'UN ALTYAPISI

Trabzonspor için her dönem slogan haline gelen ‘kendi evlatlarımız, kendi değerlerimiz’ meselesi ne yazık ki yıllardır hep askıda kalıyor. Trabzonspor'un altyapısı ne yazık ki destekten, ilgiden ve samimiyetten uzak bir anlayışa teslim. Oysa hem U18 hem de U19’da çok yetenekli evlatlarımız var. Onlardan biri de genç Arda Öztürk. Stoper mevkiinde U19’da sürekli oynayan Arda aynı zamanda U18 Türk Milli takımının da oyuncusu. Arda’nın önümüzdeki günlerde Portekiz ile oynanacak maçta da milli formayı giymesi bekleniyor. Boy, fizik, hırs, karakter ne ararsan var. Diyarbakırlı Arda'nın en büyük hayali çocukluktan beri tuttuğu takım olan Trabzonspor formasını giyebilmek. Arda gibi çok yetenekli kardeşlerimiz var, onları yok sayamayız.

Etiketler