A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 06.09.2024

Yayın Tarihi: 06.09.2024 - 09:03
Olaylar ve Yaşananlar | 06.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

ERDOĞAN ANADOLU’YU GEZECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan MKYK toplantısında partiyi kongre sürecine götürecek kararı resmen imzaladı. Toplantıda kongre takvimi belli olurken, Erdoğan kurmaylarına il, ilçe ve beldelerde işletilecek kongre sürecine ilişkin ilk talimatını verdi. Bu ay içinde delegeler belirlenecek. 12 Ekim ile 12 Aralık arasında bütün ilçe kongreleri tamamlanmış olacak. Erdoğan, kurmaylarına “Sahaya inin, çok iyi çalışın. Partimize katkı sunacak iyi insanlar bulun” dedi. Öte yandan Erdoğan'ın 4 ay boyunca Anadolu'yu dolaşacağı aktarıldı.

KÖYLÜLER YAŞANANLARA İSYAN EDİYOR

Artvin’de önce taş ocağı, ardından turizm alanı olarak ranta açılmak istenen Cankurtaran mevkiinde ağaç kesimini engellemek isteyen halkın üzerine ateş açılmış, Reşit Kibar hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı. Bölgede orman katliamına karşı direnişin örgütlendiği Çifte Köprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Nevim Kaya, “Araçların oraya girmemesi için elimizden geleni yapıyorduk. Nöbet tutulacaktı” diye konuştu. Kaya, bölgede yaklaşık üç yıllık bir mücadelenin verildiğini belirterek şöyle konuştu: “Köy komple maden ocağı için istenmişti. O zaman da maden ocağına karşı bir mücadele vermiştik, köylü imza toplayıp bu maden ocağını durdurdu. Ancak şimdi, aynı yer turizm projesi adı altında tekrar isteniyor. Turizm projesine de ‘köyü mahveder’ diye karşı çıktık. Zaten kooperatif olarak hepimiz oradayız, ben de başkan yardımcısıyım. Mücadelemiz bu temelde devam ediyor. Şirket sahibi Yunus Merttürk geri çekileceğini söyledi ama sonradan bunu yapmadığını öğrendik. Sonuç olarak biz doğa katliamına karşıyız ve bunun için mücadele ediyorduk. Olaylar bu noktaya geldi ve gerçekten çok üzgünüz. Şu an burada çok büyük bir acı var, büyük bir yas var. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.”

BİR AYDA 33 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2024 Ağustos Veri Raporu’nu açıkladı. “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam etti” ifadelerine yer verilen raporda, 1 ayda 33 kadın cinayetinin ve 24 şüpheli kadın ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Şiddet ve suç meselesinin artık korkunç bir boyuta geldiğini, toplumda büyük bir travma yaşandığını dile getiren CHP Trabzon Milletvekili Av.Sibel Suiçmez, “Kadına karşı şiddetin önlenmesi için çıkarılan 6284 Sayılı Kanun uygulanmış olsaydı kadınlar hayatta olacaktı. Şiddetle mücadele eden kadınlar için sığınma evi yaşam merkezidir. Bu süreçte hepimize çok büyük görevler düşmekte, bu işin önüne geçemezsek kadınların erkeklerin çocukların ölüm haberlerini duymaya okumaya devam ederiz” dedi.

YURT SORUNUMUZ YOK!

Artvin Çoruh Üniversitesi, 13 Eylül Pazartesi günü derslere başlayacak. Üniversite öğrencileri Artvin’e gelmeye hazırlanıyor. Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Artvin’de barınma sorunu olmadığını söyledi. Demirkıran, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının yeni eğitim-öğretim yılı için hazır olduğunu ve Artvin’de hiçbir öğrencinin barınma sorunu yaşamayacağını belirtti. Demirkıran, "Şu anda Artvin’de yurt sorunu yok. Gelen öğrencilerimizin hepsini Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında ağırlıyoruz" dedi.

OKULLARI KİM TEMİZLEYECEK?

Yeni eğitim ve öğretim yılı pazartesi başlayacak. Okullarda temizliği kim yapacak sorusu hala cevapsız. Feray Aytekin Aydoğan konuyu şu şekilde kaleme alarak tepkisini dile getirdi; “İUP; Türkiye İş Kurumu tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlenen bir program. Kamusal alanların temizlik, bakım, onarımından, kamu kurumlarındaki engelli, yaşlı ve hasta bakımına, çocuk bakımına, tarımsal üretim, ağaçlandırma faaliyetlerine, parkların, yeşil alanların korunması, geliştirilmesine, spor kültür faaliyetlerine özetle kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm işler için İUP koşullarında ‘istihdam’ sağlanacak. Bu program kapsamında emekçiler programın ilk dört haftası 5 gün, devam eden haftalarda 3 gün çalışacak. Başta okullar olmak üzere haftanın diğer günlerinde en temel sorun, ihtiyaç temizlik olmak üzere tüm kamu hizmetlerinin ortada bırakıldığı bir program kaleme alınmış. Haftanın diğer günleri tüm kamu hizmetleri yapılmayacak. Peki, bu durumda bu işler kim tarafından yapılacak? Örneğin okullarda temizlik yapılmadığında yaşanacak sağlık sorunları başta olmak üzere tüm sorunların sorumlusu kim olacak?”

Etiketler