A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 07.09.2024

Yayın Tarihi: 07.09.2024 - 08:58
Olaylar ve Yaşananlar | 07.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

KARADENİZ YAZDI O SORUNA NEŞTER VURULDU!

Karadeniz Gazetesi olarak ısrarla gündeme taşıdığımız “Trabzon’da okullarda temizlik işlerini kim yapacak” sorununa kısmen neşter vuruluyor. İŞ-KUR, uyum programları kapsamında Trabzon’daki okullarda ve eğitim kurumlarında temizlik işlerinde çalıştırmak üzere bin 210 kişilik bir kontenjan açtı. İşçiler ilk ay haftanın beş günü, daha sonraki aylarda ise üçer gün okullarda temizlik işi yapacaklar, paralarını da İŞ-KUR’dan alacaklar. Günlük 566 TL alınacak proje 10 ay sürecek. Bin 200 kişi yeterli bir sayı ama okullarda 3 gün sonrası geriye kalan 4 gün kim temizlik yapacak? Çünkü okullar hafta sonu kapalı olsa bile kurslar ve diğer etkinliklerle birlikte sürekli açık oluyor.

KTÜ REKTÖRÜ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

23 Eylül'de üniversitelerde eğitimöğretim başlayacak. Pazartesi günü ise orta öğretim başlayacak. Türkiye'de birçok üniversitede rektör atanmasına rağmen  KTÜ'de hala rektör atanmaması eğitim camiasında tedirginliğe neden oluyor. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile yola devam edilmeyeceği kesin gibi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bu saatten sonra yeni bir maceraya sürüklenmemesi adına yapılacak atamanın çok iyi analiz edilmesi gerek. Bu arada AK Parti Trabzon milletvekillerinin de KTÜ’deki rektör araması noktasında tek tek görüş belirttikleri, talep ve önerilerini paylaştıkları ifade edildi.

HACIOSMANOĞLU ERDOĞAN İLE HALA GÖRÜŞEMEDİ!

Geçtiğimiz gün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde TFF Başkanı  İbrahim Hacıosmanoğlu  İBB'nin düzenlediği resepsiyonda görüntülenmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin resepsiyonuna katılan Hacıosmanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenen, birçok kişinin katıldığı Zafer Bayramı resepsiyonuna neden katılmadığı merak konusu olmuştu. TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Külliye'deki resepsiyona davet edilmedi. Bu nedenle Hacıosmanoğlu da davetli olduğu İBB resepsiyonuna katıldı. Aylardır TFF Başkanına randevu vermeyen Erdoğan’ın bu kırgınlığı Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinden bu yana geliyor. Erdoğan’ın desteklediği  Mehmet Büyükekşi’nin yerine İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçilmesi bu konuda futbol camiasına Erdoğan’ın sırtını dönmesine neden olmuştu.

VALİLİK İPTAL ETSİN!

Artvin Hopa'da ağaç kesimine karşı çıkanlara şirket yetkilisi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybetmişti. Olaylar sonrası şirket geri çekildi ama köylüler Artvin Valiliğinin resmi açıklama yaparak projeden tamamen çekildiklerini ilan etmesini istiyorlar. Hopalı Kamil Ustabaş, mesire projesi sahibi Yapısoy şirketi ile taş ocağı yapmak isteyen İçkale şirketinin aynı aileden olduğunu belirtti. Ustabaş, “Taş ocağıyla giremediler, turizm adı altında girmeye çalıştılar. Projede bahsedilen alanın neredeyse 10 katı kadar alanı firma ihaleyle satın almış. Hedefleri, orayı tamamen ağaçtan arındırarak maden aramasına çevirmek. Artvin’in yüzde 76’sı, Hopa’nın yüzde 82’si maden sahası ilan edildi. Sadece ihale edilmesi kaldı. Zaten Çevresel Etki Değerlendirme raporlarına da devlet yol veriyor” diye konuştu.

SOYLU KİME TEPKİ GÖSTERDİ?

Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından “Ne hayasız iç içe geçmiş kurgular? Ne operatif akıllar? Ne yapsalar boş, ellerinden gelen daha ne varsa da artlarına koymasınlar. Bu ülkeye hizmet ettiğim için pişman olmadım, olmayacağım. Allah doğru olanladır. Fakat bu iftiracı çetelerin de peşini bırakmayacağım biline!” yazılı paylaşım yaptı. Soylu’nun bu sözlerle kimi hedef aldığı merak konusu.

Etiketler