A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 07.10.2024

Yayın Tarihi: 07.10.2024 - 09:03 | Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 - 09:00
Olaylar ve Yaşananlar | 07.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

SABIRLAR ZORLANIYOR

Ekonomik koşullardan kaynaklı toplumsal olaylarda ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. Şiddet ve suç oranlarındaki artışlar ise toplumsal nefreti körüklüyor. Gün geçmiyor ki şiddet olaylarında can ve mal kaybı yaşanmasın. Bu gidişatı hiç sağlıklı bulmayan CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, “Şiddet ve suç olaylarının önüne geçebilmek için toplumsal seferberlik başlamalı, yoksa ilerde vahim sonuçlar yaşarız” mesajı verdi. Yaşamın her alanında artık sınırların zorlandığını belirten Suiçmez, “En büyük korkumuz ve kaygımız hükümetin bu konulara ilgisizliği ve çaresizliği. Şiddet ve suçun önüne geçilebilmesi için daha çok sosyal projeler üretilmeli” dedi.

NEZİROĞLU’NA YENİ MİSYON

Destek Hizmetleri Genel Müdürü, Trabzonlu İrfan Neziroğlu Pakistan Türkiye Büyükelçiliğine atandı. Atama kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Resmi Gazetede yayımlanan atama kararına göre, daha önce Sudan Büyükelçiliği görevinde bulunan Neziroğlu 1992 yılında TBMM’de uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 3 Mayıs 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri genel müdürü olarak atanan Neziroğlu başarılı çalışmalarıyla son olarak Pakistan Büyükelçisi olarak taltif edildi. İrfan Neziroğlu’na yürekten başarı diliyoruz.

AK PARTİ ARTVİN'DE SON ÇIRPINIŞLAR!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ile eski AK Parti Trabzon Milletvekili MKYK Üyesi Adnan Günnar Artvin'de AK Parti Il Yönetim istişare toplantısına katıldı. Önümüzdeki kongrede aday gösterilmemesine kesin gözüyle bakılan AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı giderayak kendince güzellemeler yapıyor, hiç sorun yok gibi yerel seçimlerde hiç mağlubiyet almamış gibi davranıyor. Valla bu saatten sonra ne söylesen boş Fatih Başkan. Sayende AK Parti Artvin'de dibin dibine vurdu. Partililer de bu duruma tepkili. Fatih Tahtalı'nın AK Parti Artvin'de en kaz bıraktığını söylesen AK Partililer gelecek olan yeni il başkanı ve yönetimin işi zor mesajı veriyorlar.

ÇÖMLEKÇİ ŞEKİLLENİYOR

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap sona ermiş ikinci etabın ise ihalesi yapılmıştı. İhaleyi alan firmanın yapması gerekenler ise; kafe, restoran, peyzaj çalışmaları ve meydan alanları, 17 blokta 43 ticari bağımsız bölüm ve 7 adet tescilli binanın restorasyonu bulunuyor. Projenin çıkılan ihale ilanında işin süresi ise 500 takvim günü olarak bitirilmesi bekleniyor. Bunun gerçekleşmesi için ise sözleşmenin imzalanması gerekiyor. İhaleyi kazanan firma ile 17 Ekim tarihine kadar sözleşme imzalanması planlanıyor. Bu süreçle beraber Trabzon için en önemli projelerden biri olan Çömlekçi projesi tamamlanarak Trabzonlu vatandaşlara hizmet edecek.

SUİÇMEZ BAKAN ERSOY'A SESLENDİ

Trabzon-Gümüşhane sınırında yer alan Santa Harabeleri, bünyesinde Rum sivil mimarisine özgü taştan inşa edilen tek katlı yapılar ve kiliseleri barındırıyor. 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen bölge, kültürel tarihiyle öne çıkıyor. Rumlar tarafından kurulduğu bilinen, arkeolojik ve doğal sit alanı olarak ilan edilen yerleşke, günümüzde de yaşamdan izler görünüyor. CHP Trabzon Sibel Suiçmez, Arsin İlçe Başkanı Osman Erdoğan ile bölgeye intikal ederek burada incelemelerde bulunarak Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a seslenerek, “Bu muhteşem kültürel miras, ne yazık ki yıllardır ihmal edilmekte. Harabelerin korunması ve turizmde daha aktif olması için Kültür ve Turizm Bakanına çağrıda bulunuyor, gereken adımların atılmasını talep ediyorum. Santa, yalnızca tarihe ışık tutan bir yer değil; aynı zamanda bölgemizin turizm potansiyelini de önemli ölçüde artıracak büyük bir fırsat” dedi.

Etiketler