A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2024

Yayın Tarihi: 09.09.2024 - 09:11
Olaylar ve Yaşananlar | 09.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

KARA’NIN USTA DÜŞMANLIĞI!

TESOB Başkanı Metin Kara, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Muharrem Karabacak, TESOB Başkan Vekili Mustafa Özcelep, TESOB Yönetim Kurulu üyeleri Egemen Turan Kaynar ve Mehmet Coşkun Zihni, Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Trabzon UKOME temsilcisi Ali Şentürk, Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Trabzon Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Sezgin Şahin’in yer aldığı heyet, Ankara temasları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Kara, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada “Sayın bakanımızla şoför esnafımızın talepleri ve çözüm önerileri konusunda çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm oda başkanlarımızdan ve üyelerinden gelen talepleri ve çözüm önerilerini birebir Sayın Bakanımıza iletme fırsatı bulduk” diyor. Başkan Kara sanki Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti başkanı gibi. Kara, Başkan Ömer Hakan Usta’yı yok sayacak, diğer taraftan şoför esnafının sorunlarını bakana ilettik diyecek. Bizler bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun yerinde olsaydık Metin Kara ile kendisini ziyarete gelen heyete “Has güzel geldiniz sağ olun, Ömer Hakan Usta nerede? Usta Şoförler Odası Başkanı değil mi? Bu heyette Usta da olmalıydı, aranızda neden yok” derdim. Acaba dedi mi?

TRABZON’A YAKIŞMIYOR

Trabzon bir esnaf şehri. Esnafın birliği ve beraberliği bu şehrin geleceği için de çok önemli ve kıymetli. Esnaflar arasında haksız rekabete yönelik ya da farklı durumlardan kaynaklı kırgınlıklar, küskünlükler olabilir. Ama esnafı temsil edenlerin böyle bir hakkı olmadığını düşünüyoruz. Yıllardır Trabzon’da 49 oda ile Trabzon Esnaf Odaları Birliği içinde görev yapan başkan Metin Kara işletmesi ve dükkanı olmamasına rağmen aynı zamanda Ayakkabıcılar Odası Başkanı. Aynı şekilde Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz’ın da kasap dükkanı yok ama Kasaplar Odası Başkanlığını yapıyor. Bu tür örnekleri çoğaltmak mümkün. Biz burada bir niyeti sorguluyoruz. TESOB Başkanı Metin Kara esnafın başkanı ise ona ayrı, buna ayrı davranmamalı. Özellikle de kendisine muhalefet eden ya da seçimlerde oy vermemiş olanları dışlamamalı, ötekileştirmemeli. En önemlisi bir başkan bu kadar kin gütmemeli. Güzel bir sözdür: Çok böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var. Yarının kime ne getireceğini kimse bilemez. Kısacası hayat herkese göre devam ediyor ve burası da Trabzon... Başkan Kara kin güttüğü Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Usta’yı her türlü taktik ve manevra ile parçalamaya çalışıyor. Görünen fotoğrafta bizler bunu görüyoruz. Unutulmamalı ki her şeyin ilacı da zamandır. Bakalım zaman bize neyi nasıl gösterecek?

BEKÇİLER NE İŞ YAPAR?

Trabzon Aydınlıkevler Mahallesi’nden bir okurumuz, bekçilerin her akşam toplu olarak bir cami kıraathanesini mesken seçtiklerini, mesai saatlerinde çay içip sohbet ettiklerini dile getirerek “Bekçiler ne iş yapar” diye de sordu. Bu tür şikayetleri zaman zaman alıyoruz. Valla bekçiler bizim bildiğimiz mahalle mahalle gezer, denetim yapar, hırsızlara, arsızlara, sarhoş ve berduşlara karşı vatandaşı korur. Bekçilik mesleği ne yazık ki yeterli ve gereken eğitimden geçildikten sonra yapılan bir meslek olmaktan çıkmış. Zaten vasfı da kalmadı. Silah kullanma yetkileri de yok. Ülkede bu kadar polis, asker, güvenlik görevlisi varken neden bekçilere ihtiyaç duyuldu bunu da anlamış değiliz

BELEŞ PARA DÖNEMİ KAPANIYOR!

Sosyal yardımlarla geçinen milyonlar için değişim süreci başlıyor. Yapılacak düzenlemeler evde sosyal yardımları istismar edenler için kötü haber niteliği taşıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardımların etkinliğini artırmak ve iş gücünü harekete geçirmek amacıyla yeni bir strateji geliştirdi. Yeni plana göre çalışabilir durumda olan ancak iş gücüne katılmayan kişiler, bu yardımlardan nasıl yararlandıkları gözden geçirilerek istihdama dahil edilecek. Özellikle, resmi olarak boşanan ama aynı evi paylaşan kadınlar ve çalıştığı halde sigortası yapılmayan kişiler hedef alınacak. Bu kişilerin iş gücüne kazandırılması sağlanacak. Program kapsamında, işsiz aile bireylerine meslek edindirme eğitimleri verilecek ve bu süreç aile bazında değerlendirilecek. İŞ-KUR ile işbirliği yapılarak, açık iş pozisyonları ve iş arayan bireyler arasında bağlantılar kurulacak. Meslek danışmanları da bu süreçte önemli bir rol üstlenecek.

ALTUN BURSA VALİ YARDIMCISI OLDU

Trabzon’un Arsin ilçesinde, Artvin’de de Şavşat ilçemizde kaymakamlık yapan Salih Altun’un yeni görev yeri Bursa oldu. Eskişehir Vali Yardımcılığı görevinden Bursa Vali Yardımcılığı görevine tayin edilen Salih Altun görevine başladı. Görev yaptığı her yerde başarıları ile takdir toplayan Altun terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sırasında yaptığı hizmetler ve sınır ötesi danışmanlık görevleri ile halkın huzur ve güveninin sağlanması konusunda yaptığı çalışmalarla tanınmıştı. Bakanlık makamı tarafından verilmiş bir başarı belgesi ile görev yaptığı valilerce verilen 3 takdirname, 7 başarı belgesi, 2 üstün başarı belgesi ve 1 maaşla ödüllendirilen Altun, aynı zamanda 1. sınıf mülki idare amiri...

Etiketler