A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 09.10.2024

Yayın Tarihi: 09.10.2024 - 09:00
Olaylar ve Yaşananlar | 09.10.2024

DİBİNE IŞIK VERMEYEN MUM(CU)!


19 Ekim 2024'te start verilen AK Parti ilçe kongrelerinde geri sayım başladı. Bazı ilçe başkanlarına devam, bazılarına da tamam deniliyor. Bu nedenle AK Parti il teşkilatında hummalı bir çalışma yapıldığını öğrendik. Kamuoyuna yansıyan kulislerde konuşulan AK Parti, Ortahisar'da Selahattin Çebi'yi, Çarşıbaşı'nda Hakan Kocaman'ı, Of'ta Ahmet Çapoğlu'nu, Beşikdüzü'nde İsa Kahraman'ı gözden çıkardı. Ancak belirtilen ilçe teşkilatlarında durum hiç de sakin değil. Gözden çıkarıldıkları konuşulan ilçe başkanlarının tamamı delegeleri kendileri belirledi. Bu durum gözden çıkarılan ilçe başkanlarını ilçelerinde güçlü kılıyor ve her biri yapılacak kongrede liste çıkartarak aday olacaklarını söylüyor. Ve hatta kendilerine delegelerinden baskı geldiğini öğrendik. Belli ki AK Parti'de değişim süreci sancılı geçiyor. Küskünler, dargınlar milletvekili Mustafa Şen'e homurdanıyor. Trabzon'da değişim sürecini Mustafa Şen, İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Trabzon Koordinatör Milletvekili Kadem Mete yürütüyorlar. Kadem Mete Trabzon teşkilatlarını ve teşkilatlara etki yapan diğer dengeleri bilmediği gibi Trabzon Milletvekili Mustafa Şen de hiç bilmemekte. Bu durum karşısında bütün yük İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun sırtına biniyor. Mumcu da kendi koltuğunu sağlama almak için kendine göre hamleler yapıyor. Mevcut yönetimdeki kişileri kendi ilçelerine ilçe başkanı yapmak istiyor. Bu konuda kulağımıza gelen ciddi bilgileri teyit edince hepsini yazacağız. Trabzon teşkilatlarını en iyi bilen vekil Yılmaz Büyükaydın'dır. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yapmış, her ne kadar teşkilatların önerisi ile milletvekili listesine girmemiş ise de diğer vekiller arasında Trabzon'u en iyi tanıyandır. Ancak Büyükaydın’ın şu sıralar suya sabuna dokunmadığını öğrendik. Bütün yetki Mustafa Şen'e verilmiş ise de kongre sürecinin çok daha şeylere gebe olacağını, ilçelerin tümünde yarışma olabileceğini söyleyebiliriz. Amacımız birilerini eleştirmek, birilerini yüceltmek değil, kamuoyunu aydınlatmaktır. Balık baştan kokar. İl Başkanı Mumcu'nun il başkanlığı görevi süresince kucaklayıcı ve bütünleştirici olamadığını daha önce yazmıştık. Hal böyle iken kongre sürecini yönetemeyeceğini tekraren belirtiriz. Başkan Mumcu sorunları halının altına süpürmek suretiyle nasıl milletvekili olurumun peşinde, oysa iktidar partisinin il başkanı hiçbir hesap yapmadan ekonomik krizle boğuşan halkın ve esnafın, tüccarın derdini dinlemeli, kentin sorunlarını Ankara'ya taşımalı, çözüm üretmeli. Kimler geldi kimler geçti bu koltuklardan, bizler ne il başkanları gördük, Azer Benli, Ahmet Metin Genç, Muhammet Öztürk, Ali Rıza Akdeniz, Adnan Günnar'ın il başkanlıklarının da tanığı olduk, hepsi bu şehirde bir şekilde iz bıraktı. Mumcu mum gibi eridiği halde etrafını da aydınlatamıyor.


AK PARTİ ANKETİNDE EKONOMİ VE ADALET TALEBİ!


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile başlanılan Türkiye Buluşmaları kapsamında 81 ilde 11 bin program yapan AK Parti, vatandaşın talep, istek ve şikâyetlerini kayıt altına alırken, raporlardan ilginç sonuçlar çıktı. Geçen yıllarda terör ve mülteci sorunu ön plana çıkarken, vatandaş bu defa en temel iki problem olarak ekonomi ve adaleti gösterdi. AK Parti kaynakları, yapılacak yeni ikinci dalga reformlarının hepsinin sahadan gelen veriler ile beklentilere uygun bir şekilde gerçekleştirileceğine dikkat çekti.Reformların hepsinin teknik ve bürokratik bir anlayışla değil milletin taleplerine yönelik dizayn edildiğini belirten parti kaynakları, hızlı birreform süreci yaşanacağının altını çizdi. Konunun bugün yapılması planlanan AK Parti MYK toplantısında da gündeme gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın raporlar doğrultusunda parti kurmaylarına yeni talimatlar verebileceği konuşuluyor.


AYDINLIKEVLER MAHALLESİ İSYANDA!


Trabzon’un en sakin ve en huzurlu mahallelerinden biri olan Aydınlıkevler Mahallesi ile birlikte Yeşiltepe-Fatih Mahallesi yol sorunu ile boğuşuyor. Yollar patates tarlasına dönmüş durumda. Hem yayalar hem araçlar mağdur. Yıllardır hep aynı sıkıntı yaşanıyor. En işlek yollar bir türlü istenildiği gibi yapılmıyor, geçici yama formüllerle yaptık ettik bitti denilerek geçiştiriliyor. Aydınlıkevler’de her hafta pazar kurulan alan dahil olmak üzere okul ve sağlık ocağı yolları adeta çamur deryası. Muhtarlık önü ise perişan. Vatandaşlar mahallenin bu kadar sahipsiz kalmasına isyan ederek yetkililerden acil çözüm bekliyor.


CHP ALDI BAŞINI GİDİYOR!


Toplumda ve muhalefet partilerinde gün geçtikçe erken seçim tartışmaları artarken araştırma şirketleri de olası bir erken seçim durumunda bekledikleri sonuçları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son araştırma Aksoy Araştırma Şirketi’nden geldi. Şirketin yaptığı son araştırma sonuçları CHP’nin yerel seçimde olduğu gibi birinci parti olmaya devam ettiğini ortaya çıkardı. Türkiye Monitörü 2024 Eylül Araştırması’nda CHP’nin yerel seçim sonuçlarına göre puanının azalmasına rağmen birinci parti olduğu belirtildi. 81 ilde %95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı, 1537 örneklem ile yapılan anketin sonuçları şu şekilde oldu: Kararsızlar dağıtılmadan önce: CHP: %29,1 AKP: %26,7 MHP: %8,5, Oy Kullanmayacağım: %7,9 DEM: %7,8...

Etiketler