A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 10.10.2024

Yayın Tarihi: 10.10.2024 - 09:09
Olaylar ve Yaşananlar | 10.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

MUHAFAKAZAR BLOK OLUŞUYOR!

Türk basınında ilk kez Karadeniz gazetesinin gündeme taşıdığı Gelecek Partisi ve Deva Partisinin birleşme sürecinden sonra Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi de birleşmeye açık kapı bırakıyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Birbirine benzeyen partilerin birleşmesi lazım" sözleri sonrası Yeniden Refah Partisi’ne ziyaret düzenleyecek. Davutoğlu dün davet üzerine Karamollaoğlu'nu da ziyaret etti. Geçen hafta Meclis'te düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, partisinin DEVA Partisi ile birleşme ve Yeniden Refah Partisi ile TBMM'de grup altında birleşmesi meselelerinin son derece önemli olduğunu söyledi. Benzer şekilde Saadet Partisi ile Yeniden Refah Partisi'nin birleşmesinin de iyi olacağını ifade eden Davutoğlu, "Türkiye'de bir üçüncü alternatife ihtiyaç var. Özgürlükçü, demokrat, muhafazakar, milli bir bloğa ihtiyaç var" dedi.

YAVUZ AYDIN’IN AÇIKLAMALARI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin nasıl bir çıkmaza girdiğini anlatırken konuşmasıyla AK Partilileri derinden etkiledi. AK Partili vekillerin gözlerinin içine bakarak konuşan Yavuz Aydın, “Sokakta kavga, mutfakta yangın var. Ülkenin her yeri kaos, her yerinde sorun var. 10 milyon kaçak ülkede cirit atıyor. Sınırlarımızı koruyamıyoruz. Caniler polislerimizi, kadınlarımızı katlediyor. Uyuşturucu geleceğimize ket vuruyor. Ekonomik darbe toplumun her kesimini vurdu. Hükümet olup bitene sadece seyirci kalıyor” dedi. Memleketin geldiği hali gözler önüne seren Aydın’ın konuşması muhalif sıralardan büyük alkış alırken AK Parti sıraları sus pus şaşkına döndü. Yavuz Aydın yeni dönemde Meclis’te yapacağı konuşmalarla daha çokça gündeme gelecek gibi gözüküyor.

ŞİDDETİN ANA YATAĞINI KURUTMAK ZORUNDAYIZ

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında son dönemlerde inanılmaz bir artış gösteren şiddet konusuna şu sözlerle değindi: “Şiddet karşısında sessiz kalamayız. Derlenmeliyiz, toparlanmalıyız. Cezaları artırmakla beraber şiddetin ana yatağını kurutmak zorundayız. Bu durum aynı zamanda milletimiz için beka konusudur. Kadınların taciz edilmesine, işlenen cinayetlere artık tahammülümüz kalmamıştır. Bu, ülkemiz için beka konusudur. Şiddet karşısında sessiz kalamayız. MHP ARGE çatısı altında uzman kişilerden oluşan bir komisyon kurmuş bulunuyoruz. Cezasızlık şikayetleri genişlerse, suçluların tahliyesi sıradanlaşırsa o halde herkes kendi ölçüsüne göre adaleti sağlamak peşine takılacak, devletin temelleri sarsılacaktır.”

DEDİKODU, ŞANTAJ VE İFTİRA!

Trabzon siyasetinde son dönem kişi ve kurumlara yönelik bir dedikodu ve iftira çarkı dönüyor. Sosyal medyadan ya da kulaktan duyma haberler her ne hikmetse her dönem prim yapıyor. Bunun en son kurbanı AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman. Kahraman dün zehir zemberek açıklamalarla affını istedi. Kahraman hakkında birileri aslı astarı olmayan bir dedikodu yaymak için düğmeye basmıştı. Bu iddialar bize kadar gelmişti. Neymiş yerel seçimlerde İsa Kahraman güya AK Parti ve MHP Cumhur İttifakına oy verilmemesini istemiş, il başkanı Sezgin Mumcu’yu eleştirmiş ve bu konuşmalar da kasete alınmış. Bunu yapan da AK Parti eski Beşikdüzü İlçe Başkanı. Koltuk ve rant uğuruna artık bu düzende yapılmayacak, olmayacak kötülük kalmadı. Beşikdüzü’nde MHP belediye başkan adayı çıkarmıştı. Burada asıl mesele AKP ve MHP arasında bir sorun ve kaos oluşturmak. 31 Mart yerel seçimlerin üzerinden 7 ay geçti, şimdi mi bu konu gündeme geliyor? AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu bu konuda duruş sergileyemedi, ilçe başkanına sahip çıkamadı. İsa Kahraman’ın varsa yüz kızartıcı ahlaksızlığı akçeli işleri buyurun gidin mahkemeye.

Etiketler