A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2024

Yayın Tarihi: 11.09.2024 - 09:05
Olaylar ve Yaşananlar | 11.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

RESEPSİYON NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?

Türkiye beş şehidine ağlıyor, onlardan birinin acısı Trabzon’a düşmüş. 8 yaşındaki Narin yürekleri dağlamış. Böylesine bir ortamda önceki gün akşam beş yıldızlı bir otelde Özbekistan’ın Trabzon Fahri Konsolosluğu adına düzenlenen resepsiyonda yemekler yenildi, sohbetler edildi, keyifler yerindeydi. Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev’un da katıldığı resepsiyona Trabzon’un iş, spor ve siyaset camiasından isimler katıldı. Pazartesi günkü yemeğe güle oynaya katılanlar dün Köprübaşı’nda yapılan şehit cenazesine de gittiler mi acaba? Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sağa sola kızıyor, tepki gösteriyor, isyan ediyor. Bize kalırsa onun canını en çok ekibi yakıyor. Sadece kendi menfaatlerini düşünen, kendi egolarını tatmin eden, ne siyaseten ne de ülke adına hiçbir şey koyamayan Trabzon’daki ekibini bir kez daha gözden geçirsin bizce. Gündüz açılışı yapılan Özbekistan’ın Trabzon Fahri Konsolosluğu’- nun akşam resepsiyon kısmı iptal edilse ne olurdu ki? Ne diyelim Özbekistan’ın Trabzon Fahri Konsolosu olan Sadık Soylu ve ekibine başarılar...

ÇELİK’E TEK DESTEK ARHAVİ’DEN GELDİ!

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk’ün eski bakan Faruk Çelik’e yönelik yaptığı açıklamalara AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ve yönetim kurulu sessiz kalırken Çelik’e tek destek Arhavi Belediye Başkanı Başkanı Turgay Ataselim’den geldi. Ataselim, “Faruk Çelik benim milletvekilimdir. Arhavi sınırları içerisinde kimse benim milletvekilime dil uzatamaz. Uzattırmayız” dedi. Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, “Başta Reşit yoldaşımıza borcumuzdur. Faruk Çelik bu topraklara artık adım atamayacak, bu topraklarda rahat gezemeyecek. O şirketler hiçbir köyümüze, hiçbir vadimize giremeyecek. Sadece Cankurtaran’da, sadece Yunus Merttürk’ün şirketleri değil, o çetelerle iş birliği yapan hiçbir şirketi, bizim karşımıza çetelerle çıkan, bizi yıldırmaya çalışan hiçbir şirketi bu topraklara sokmayacağız. Bizim Reşit’e sözümüz işte budur!” ifadelerini kullanmıştı.

NARİN’E KIYMIŞLAR KİMİN UMURUNDA?

19 gün boyunca Tüm Türkiye'nin aradığı 8 yaşındaki küçük Narin Güran önceki gün komşu köyündeki cenaze töreni ardından Tavşantepe'de aile mezarlığına defnedildi. Cenaze töreni sırasında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu ve bazı kadınların camide fotoğraf çektirdiği anlara ait görüntüler ise tartışma yarattı. Minik Narin’in acı kaybıyla yas tutulan günde, camide fotoğraf çektirilmesi sosyal medyada ve farklı platformlarda tartışma yarattı. Vatandaşlar, cenaze gibi hassas bir ortamda fotoğraf çekmenin etik olup olmadığını tartışmaya açtı.

HEM İMAMOĞLU HEM DE AYAR’IN AKRABASI

Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesinde şehit olan Üsteğmen Fatih Ayar'ın acısı Türkiye'yi derinden yaraladı. Dün Köprübaşı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verilen Şehit Üsteğmen Fatih Ayar'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da akrabası olduğu öğrenildi. Trabzon Köprübaşı'da İmamoğlu ailesinin ve akrabalarının soy isimleri arasında, 'Ayar'ın da yer aldığı belirtildi. Öte yandan Ayar'ın, eski Trabzon Köprübaşı Belediye Başkanı Sebahattin İmamoğlu'nun da yeğeni olduğu ifade edildi. Şehidimiz aynı zamanda MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’ın da akrabası...

ÇOCUKLARA YÖNELİK SUÇLARDA ARTIŞ!

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın haberi tüm Türkiye'yi derinden sarsarken çocuklara yönelik suçların artış oranı dikkat çekti. Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre, çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarının 2023 verileri ortaya çıktı. 2023 yılında çocuklara cinsel istismar konusunda açılan dosya sayısı 66 bin 138 oldu. Ancak mahkemelerde görülen çocukların cinsel istismarı dava sayısı 14 bin 919 olarak kaydedildi. 2023 yılında çocuk istismarı dosyalarındaki büyük artışla 66 bin 138 çocuk istismar edilmesine rağmen bu istismar davalarında yalnızca 7 bin 88 kişi mahkum edildi.

15 BİN FİRMAYA KİLİT!

Türkiye'de sıkı para politikalarının getirdiği ekonomik baskılar, iş dünyasında sarsıcı etkiler yaratmaya devam ediyor. Son bir yılda uygulanan yüksek faiz politikaları, enflasyonu kontrol altına almaya çalışsa da, iş dünyası bu süreçte büyük bedeller ödemek zorunda kalıyor. Haziran 2022'de başlayan ve toplamda 4.150 baz puanlık bir faiz artışıyla devam eden süreç, enflasyonu yüzde 52'ye düşürdü. Ancak bu başarı, binlerce firmanın kapanma ve iflas riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, bu yılın ilk yedi ayında kapanan şirket sayısı geçen yıla oranla yüzde 28 arttı ve 15 bin civarında firma kapısına kilit vurdu.

Etiketler