A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 11.10.2024

Yayın Tarihi: 11.10.2024 - 09:04
Olaylar ve Yaşananlar | 11.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

SUİÇMEZ: AHLAKSIZLIK VE ACİZLİK!

CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, mert ve dürüst bir kişiliktir. Öyle söyleyeceğini içine atmaz, gerekeni yapar, söyler. Çevresi tarafından da böyle bilinir. Başka türlü zaten ayakta kalamazdı. Yıllardır Trabzon’da ne engellemelere ne erkek egemenliğine ne baskılara hiçbirine teslim olmadı, ayaklarının üzerine basa basa bugünlere geldi. Suiçmez son dönemde siyaset üzerinden yürütülen iftira, dedikodu ve kumpasların artık ahlaksızlık sınırını da aştığını dile getirerek “Kim ya da kimler bu işlerden nemalanıyor ve bundan besleniyorsa en büyük ahlaksız ve en aciz insandır” dedi. Her fırsatta kadının bedeni üzerinden yürütülen iftira, şantaj ve dedikoduların çok iğrenç ve aşağılık bir davranış olduğunu dile getiren Suiçmez, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in de belirttiği gibi zor bir yola çıktık, hepimiz, siyaset kolay değil, geniş olacaksın, her türlü saldırıya, iftiraya hazır olacaksın. Dışarıdan neler neler gelir... Vız geliri tırıs gider. Dayanacaksın. Öyle yaptık. Geçtiğimiz hafta bunu çok ahlaksız bir boyuta ulaştırdılar. 47 yıl sonra parti birinci parti olmuş, tek yumruk olmuş iktidara gidiyoruz. Bütün dert bizleri aşağı çekmek” şeklinde konuştu.

ATEŞLİ SİLAHLARA YASAK GELİYOR!

Daha önce ilk bu köşeden Karadeniz Gazetesi okurlarına duyurduğu ve uyardığı ateşli silahların satışı konusu nihayet TBMM gündemine geldi. Yapılan çalışmalar ile hazırlanan kanun değişikliği dün TBMM Başkanlığına sunuldu. Yeni kanuni düzenlemeyle, satılması ve bulundurulması özel izne ve ruhsata tabi ölümcül silahların piyasada rahatlıkla bulunabilen yedek parçaları ve mekanizmalarının satışı da yasaklanacak. Aynı zamanda yeni kanunla bu silahlara ait parçaların ve düzeneklerinin bulundurulması ve taşınması da suç sayılarak cezaya tabi olacak. Ayrıca bu çerçevede, ruhsatsız silah taşıma ve bulundurmanın cezası da daha önce 1 yıl hapis cezası da 2 yıla çıkarılacak. Yeni yasal düzenlemede, ateşli silahlara ait namlu, tetik, tetik iğnesi, dipçik, şarjör, şarjör başı gibi kısımların da satışına kısıtlama ve ruhsat mecburiyeti konulacak.

2025 YILINDA REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Önümüzdeki ocak ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına yüzde 6 oranında bir artış yapılması kesinleşmiş durumda. Enflasyon farkı oluşması halinde bu oran daha da yükselebilir. Hükümetin Orta Vadeli Program'da (OVP) öngördüğü yüzde 41,5’lik yıl sonu enflasyon hedefine göre, 2025 Ocak ayında en fazla yüzde 10 civarında bir zam yapılması bekleniyor. Ancak eylül verileri, bu hedefin tutturulamayacağını ve enflasyonun yüzde 43’lere ulaşabileceğini gösteriyor. Refah payı konusunda ise şu an için herhangi bir düzenleme planlanmıyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklilerine ek refah payı verilmesinin beklenmediğini dile getirdi.

SIRADA YOMRA MI VAR?

Bağımsız Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal ve Yeniden Refah Partili Trabzon Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin dahil aralarında DEM ve İYİ Parti’nin de olduğu 13 belediye başkanı AK Parti’ye geçti. Muhalefetin elinde olan Vakfıkebir ve Arsin de artık AK Parti. AK Partililerin bir sonraki hedefi ise İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız belediye başkanı olarak göreve devam eden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık. Peki Bıyık AK Parti’ye geçer mi? Vallahi siyaset bu, kimsenin aklı almıyor, hesap yapamıyor. Geçerse kimse şaşırmaz! Dün düşman olan yarın can kardeş oluyor, önceki gün kavga edenler ertesi gün halay çekiyor. Siyaset ve siyasetçiye güven yerlerde sürünüyor. Oy vermenin, partili olmanın da bir manası yok. Sen şimdi gidiyor sandıkta oy kullanıyorsun, partine oy verip destek sağlıyorsun. Bir de bakıyorsun ki sandıkta oy verdiğin başkan çoktan başka partiye geçmiş...

TRABZONLU GÖKMEN DALMAÇ UNUTULMADI

Ankara’nın göbeğinde 10 Ekim 2015’te IŞİD üyeleri ardı ardına canlı bomba saldırısı düzenlemiş, olayda 103 kişi hayatını kaybetmişti. Canlı bomba saldırısında ölenlerin aileleri, yakınları ve 10 Ekim davası avukatları, aradan geçen 9 yılda dava sürecinde, sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmadığına, siyasi bağlantıların ortaya çıkarılmadığına dikkat çekerek adaletin sağlanamadığına vurgu yaptı. Trabzon'da Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden Gökmen Dalmaç'ı unutmadı. Dalmaç ve 102 yoldaşlarını unutmayacaklarını belirten arkadaşlar, 'barış, demokrasi ve emek' mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini söylediler. KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, “Katliamın sadece maşası olanlara, tetikçilere ceza verilmesi yeterli değil” dedi.

Etiketler