A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2024

Yayın Tarihi: 12.09.2024 - 08:59
Olaylar ve Yaşananlar | 12.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

TARIM YENİDEN BAŞKAN MI OLMAK İSTİYOR?

Genel seçimlerde MHP Trabzon birinci sıra milletvekili adayı olan Bekir Sıtkı Tarım vekil olmadıktan sonra bir süre kenara çekilmiş, sessiz sedasız gelişmeleri izlemeyi tercih etmişti. 31 Mart yerel seçimleri sonrası ise Tarım yavaş yavaş kulis ve ziyaretler yapmaya başladı. Bizzat kendi önerdiği ve arkasında durduğu MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’a ise bu süreçte her nedense mesafeli oldu. Bu tutum partililerin de dikkatini çekti, zaman zaman da tepki topladı. Bekir Sıtkı Tarım geçenlerde apar topar MHP Genel Merkezine giderek Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli ile baş başa görüştüğünü dile getirdi. Tarım, Devlet Bahçeli ile neler görüştüğü ve ziyaretin içeriği noktasında çok açık vermiyor. MHP Trabzon eski İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın hem Bahçeli ziyareti hem de şu son süreçteki çıkışının altında bakalım nasıl niyet var göreceğiz. Bazı çevreler Tarım’ın genel seçimden sonra “siyasete son noktayı koydum” sözünün aksine yeniden MHP Trabzon İl Başkanı olma noktasında bir arayışa girdiğini, bu yönde hamleler yaptığını ifade ediyorlar.

BEN HER ŞEYDEN ÖNCE ANNEYİM

Irak’ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın cenazesi önceki gün mahşeri kalabalık eşliğinde toprağa verilmişti. Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde düzenlenen cenaze törenine Ankara’daki programını keserek katılan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez uzun süre şehit askerimizin tabutunun başından ayrılmadı. Cenaze sonrası da şehit ailesinin fertlerini tek tek ziyaret eden Suiçmez oldukça duyguluydu. İki çocuk annesi Suiçmez, “Biz her şeyden önce anneyiz, annelik duygusu, anne vicdanı çok başkadır. Allah Ömer komutanımızın ve tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin” şeklinde duygularını paylaştı.

ŞAMPİYON FEDERASYONA ADAY

3 kez Dünya ve Avrupa şampiyonu olan milli güreşçimiz, Trabzon Araklılı gururumuz Selçuk Çebi Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına aday olacak. Bugün basın toplantısı yaparak resmi adaylığını açıklayacak olan Çebi’nin adaylığına her kesimden destek var. Güreş sporunda özellikle son Paris Olimpiyatlarında Türkiye olarak büyük hayal kırıklığı yaşamıştık.

URALOĞLU İKLİM EKONOMİSİNE DİKKAT ÇEKECEK!

Dünya Gazetesi, 'Sürdürülebilir İklim Ekonomisi' temasıyla başlattığı zirve serisini, yeni bir etkinlikle sürdürüyor. 20 Eylül’de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ICA Ana Komuta Binası'nda düzenlenecek olan 'İklim Ekonomisi Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi', Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek. Bu zirveler, Türkiye'nin iklim ekonomisi alanında farkındalık yaratmayı amaçlıyor ve iş dünyasından sanayiye, kamu yöneticilerinden politika yapıcılara geniş bir katılımcı kitlesi hedefleniyor. Zirve serisinin dikkat çeken etkinliklerinden biri olan 'İklim Ekonomisi Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi', sürdürülebilir ulaşım çözümleri ve akıllı altyapı sistemlerinin tartışılacağı önemli bir platform sunacak. Etkinlikte, geleceğe dönük atılması gereken adımlar
da masaya yatırılacak.