A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 13.09.2024

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 09:03
Olaylar ve Yaşananlar | 13.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

ÇEBİ’NİN HEDEFİNDE NE VAR?

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi zorlu bir süreçte partisini omuzladı, küsmedi, kırılmadı, kenarda durmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde adı hem Ortahisar hem de Araklı Belediye Başkan adayı olarak geçen Çebi aday olmadı ama ilçe başkanlık görevine devam etti. AK Parti’de çok kırılgan bir yapı vardır. Beklentileri karşılanmayanlar hemen “küstüm ben oynamıyorum” modu ile kenarda kaldıklarını iddia ederler. Aslında pusuya yatarlar, sonra görevin kendilerine gelmesini bekleyip naz yaparlar. Zaten AK Parti ne çekiyorsa egolarına yenik düşen, “BİZ” değil “BEN” diyenler yüzünden çekiyor. AK Parti kongre sürecinin başladığı şu günlerde Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi de AK Parti Trabzon İl Başkanlığı yarışı içinde olacak. Çebi’nin hedefi geçmiş dönem bilgi birikim ve deneyimlerini il başkanlığına taşımak. Selahattin Çebi’nin adaylığına parti tabanından ve gençlerden destek gelir diye düşünüyoruz. Ama AK Parti Trabzon milletvekilleri ve AK Parti Genel Merkezi nasıl bir tutum alır, orada belirsizlik hakim. Son kararı elbette Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

DELEGELER SEÇİM OLSUN İSTİYOR

AK Parti kongreleri geçmiş yıllara bakarsak genel manada tek liste yapılıyor. Bu durum partide birlik ve beraberliğin sağlanması olarak açıklanıyor. Fakat bu dönem parti içi demokrasinin daha etkin ve yaygın çalışması gerektiğini belirten AK Partili siyasetçiler ve seçmenler genel manada kongrelerin seçimli olmasından yana. Trabzon’da da geçmiş dönem siyaset yapan bazı AK Partililer sosyal platform üzerinden düşüncelerini açıklarken “Yarış olsun, isteyen aday olabilsin, sandıktan çıkan da başkanımız” olsun şeklinde bir tavır sergiliyor. Bu anlayış bakalım genel merkez tarafından ne kadar ciddiye alınacak. Bu arada eski AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu il başkanlığı yarışında “ben de varım” demeye hazırlanıyor.

ŞEHİT CENAZESİNDE NİYE YOKTUNUZ?

Özbekistan’ın Trabzon Fahri Konsolosluğu adına Trabzon’da beş yıldızlı otelde pazartesi akşamı düzenlenen resepsiyon yemeğine AK Parti kanadından ağırlıklı olarak Süleyman Soylu’ya yakın isimler katılmıştı. Soylu’ya yönelik sosyal medya platformu ve gazetelerde çıkan onca olumsuz habere tepki gösteremeyen, kendi konumlarını korumak için sessiz kalanlar iş yemeğeeğlenceye gelince hemen organize oluyorlar. Pazartesi günü keyifle akşam yemeğini yiyenler ertesi gün Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde şehidimize son görev noktasında her nedense yoktular. Teki bile yoktu. İşte AK Parti bu yüzden hızlı bir düşüş yaşamakta, oy kaybetmekte. Kendilerini bir kalıba sokan, onun bunun adamı diyenler işin sadece menfaatine bakıyor. Soylu’ya vefa göstermek isteyen toplu halde resepsiyona değil şehit cenazesine giderdi. Ama nerde o anlayış!

TTSO VE TTB NE İŞ YAPAR?

Dünya fındık üretiminin büyük bir bölümünün yapıldığı, 300 bine yakın ailenin geçim sağladığı Karadeniz’de Trabzon, Ordu ve Giresun’da fındık üretimi büyük tehlike altında. Büyük tekellerin karşısında yalnız ve çaresiz bırakılan üreticiler, girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte çiftçilik yapmaktan vazgeçmenin eşiğine geldi. Bu sorunların yanı sıra sahil kesimlerinde görülen kahverengi kokarca böceğinin mahsullere verdiği zarar nedeniyle özellikle Ordu’da üreticiler fındıklarını ya satamıyor ya da 40 liraya kadar gerileyen fiyatlardan satmak zorunda kalıyor. Yaklaşık 5 yıldır kokarcayla bireysel mücadele veren üreticiler Tarım Bakanlığı, tarım il müdürlükleri ve ziraat odalarının duruma sessiz kaldığını ve bölgenin acil olarak afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu soruna karşı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Borsasının çözüm üretme noktasında sessiz kalması proje üretememesi de tepki topluyor. Her iki oda başkan ve yönetimlerin bildiği tek şey yurt dışında bir gezi, etkinlik olsun bize, gidip katılalım, yiyelim içelim..

Etiketler