A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 14.09.2024

Yayın Tarihi: 14.09.2024 - 08:59
Olaylar ve Yaşananlar | 14.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AK PARTİ TRABZON DA NELER OLUYOR?

Kongre sürecine giren AK Parti’de partiler değişimi, umudunu korurken mevcut il başkanları koltuklarını sağlama almak için adeta her yolu deniyor. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu da hamle üstüne hamle yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezine şirin gözükmek isteyen Mumcu'dan Vakfıkebir hamlesi geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin kaybettiği ilçelerden biri olan Vakfıkebir'de belediye başkanlık görevini bağımsız olarak Fuat Koçal kazanmıştı. Sezgin Mumcu, Koçal'ı önceki günlerde ziyaret ederek AK Parti’ye davet etti. İddialara göre, belediye başkanı Fuat Koçal bu çağrıya Mumcu’ya “İlçe kongrelerinde İrfan Demir AK Parti Vakfıkebir ilçe başkanı olması halinde katılırım” şartını öne sürdü. Bakalım bu süreçte daha neler yaşanır? Bu görüşmeler ve pazarlık sürecinde önceki dönem Vakfıkebir Belediye Başkan Muhammet Balta ile yine bir önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta devre dışı bırakılmış gibi gözüküyor. Daha doğrusu Mumcu yerini sağlamlaştırmak için herkesi auta atmaya çalışıyor, tıpkı il başkanlığını yönettiği gibi... Ayrıca Vakfıkebir’de yaşanan bu durum partinin dinamiklerini ayağa kaldırdı. Bakalım bu film nasıl bitecek, bizler de sizler gibi merak ediyoruz.

ÜRETİCİYİ MAĞDUR ETTİ

Devletin önlem almadığı için kokarca böceğine karşı kendi imkânlarıyla mücadele eden üreticiler, 40 liradan fındık satmak zorunda kalıyor. 30 randıman üstündeki fındıkları alacağını söyleyerek üreticileri çağıran Fiskobirlik ise “40 randımanın altında almıyoruz” diyerek geri çevirdi. Fındığın üretim ve satışında üreticinin haklarını korumak amacıyla faaliyet gösteren Fiskobirlik bu süreçte çiftçileri mağdur etti. Geçtiğimiz hafta 30 randıman ve üstü fındık alacağını açıklayan Fiskobirlik, binlerce üreticiye ortalama 20 gün sonra fındık alım sözüyle gün verdi. Üreticiler Fiskobirlik’in depolarına fındıklarını götürdüklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Fiskobirlik yetkilileri, üreticilere, ‘Randımanı 40’a çıkardık. Onun altındaki fındıkları alamıyoruz. 40 randımanın altında çıkarsa fındığınızı geri götürmelisiniz” dedi. 20 gün boş yere bekleyen fındık üreticileri bir de ceplerinden nakliye ücreti vermek zorunda kaldı.

BU İLAÇ NEDEN 8 YILDIR SGK KAPSAM DIŞINDA!

Karadeniz Gazetesi olarak ısrarla takip ettiğimiz bir konudur SGK’nın geri ödeme kapsamına almadığı ilaçlar konusu. Milyonlarca insan bu anlamda mağduriyet yaşamakta. Türkiye'deki ilaçların yarısından fazlası maalesef ithal olduğu için çok sıkıntı çekiliyor. İlaç fiyatlarını belirleyen sistem dövize dayalı olduğu için özellikle sorun bir kat daha artıyor. Son üç dört yıla baktığımızda ilaç fiyatlarıyla döviz kuru arasında oluşan uçurum nedeniyle büyük sorunlar meydana gelmekte. Oneptus'un kalp yetmezliği ve kalp sağlığı için kötüye işleyen mekanizmaları bloke ederken, diğer taraftan iyiye işleyen mekanizmaların da aktivitesini artırarak güçlü yararlar ortaya koyuyormuş. Ancak sürekli kullanılması gereken bu ilaç SGK geri ödeme listesinde bulunmuyor. Karadeniz Gazetesi olarak soruyoruz: Oneptus ilacının kalp yetmezliği hastalığı için büyük öneme sahip olması ve yaklaşık 8 yıldır Türkiye’de de kullanılıyor olmasına rağmen geri ödeme listesine alınmamasının sebebi nedir?

OKUL KANTİNLERİ NEDEN PAHALI!

Çocukların okulda aç kaldığı Türkiye’de öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek vermeyen Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullardaki kantin fiyatları da oldukça pahalı. Simitten tosta, çorbaya kadar birçok gıda okul kantinlerinde dışarıdaki fiyatlardan daha pahalı. Öğrenciler ne yazık ki mağdur, aileler de çaresiz. Trabzon’da bu yönde bir adım atılmalı, gerekirse sadece okul kantinlerine yönelik uygun bir fiyat kampanyası başlatılmalı. Çocuklar okul kantinlerinde bir su alamaz hale geldi.

EŞİNİ VAHŞİCE KATLETMİŞTİ!

Artvin Ardanuç’ta eşini vahşice katleden Ferhat Karaboğa ve suça yardım eden jandarma uzman çavuş Ümit Aslan Özdemir’in yargı süreci Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi’nde devam etti. Sinem Karaboğa’yı öldüren Ferhat Karaboğa, daha önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Suça yardım eden jandarma uzman çavuş Ümit Aslan Özdemir ise 14 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Trabzon’da görülen duruşmaya İzmir’den Sinem Karaboğa’nın annesi Perihan Doğan SEGBİS ile katılırken; sanıklar, Artvin Ceza İnfaz Kurumu’ndan yine SEGBİS aracılığıyla savunma yaptı. Mahkeme, sanıkların ve mağdur yakınlarının beyanlarını dinledi. Sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, Artvin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, suçluların tutukluluklarının devamını ve en ağır cezalarla yargılanmalarını talep etti. Duruşma 15 Ekim 2024 tarihine ertelend

Etiketler