A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 15.09.2024

Yayın Tarihi: 15.09.2024 - 09:03
Olaylar ve Yaşananlar | 15.09.2024
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

AK PARTİDE ALGI ÜZERİNE ALGI!


Hiç uzatmadan baştan yazalım. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu koltuğunun sallandığını görünce ters manevra yapmaya başladı. Aklınca ortalığı bulandırıp kafaları karıştırıp işini sağlama alma peşinde. Bunun en güzel yolu da algıdan geçiyor. Kendine yakın bazı kalemleri ve çevreleri harekete geçirdi. AK Parti son genel ve yerel seçimlerin analizini yapamamış anlaşılan. Parti elden gidiyor kimsenin umurunda değil. Değişim talebini görmezden gelmenin inatla aynı kafalarla yürümenin bedeli çok ağır olur bu gidişle. Öte yandan AK Parti’de kongre süreci başladıktan sonra doğal olarak il ve ilçe adayları da yavaş-yavaş vitrine çıkmaya başladı. Trabzon’da hem Ortahisar hem de diğer ilçelerde doğal akışa uygun kongreler yapılacak göreve devam edecek yada alınacaklar olacak elbet. Daha kongreler başlamadan kesin bir ağızla görevine devam edecek yada alınacakların listesini yayınlamakta art niyetli algıya teslim olmak ve hizmet etmek anlamına geliyor. AK Parti Genel Merkezi Trabzon’da belli ki ne nabız tutabilmiş ne doğru-dürüst tespitler yapabilmiş. Herkes kafasına göre senaryo çiziyor..


**


GÖREVDEN ALINAN TRABZONLU BÜROKRAT!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararlara göre, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, görevinden alındı. AK Parti Trabzon eski Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi olan Trabzonlu hemşerimiz Ali Ayvazoğlu, geçmiş dönemlerde Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev almış ve Ankara'ya atanmıştı .Ayvazoğlu'nun yerine Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Erhan Karakaya atandı. Ayvazoğlu’nun yeniden Trabzon’a görevlendirip-görevlendirilmeyeceği ise merak konusu


**


ORHAN HOCA’YA YAKIŞAN GÖREV!


Prof. Dr. Orhan Aydın, TÜBİTAK başkanı olarak atandı. Daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevinde bulunan ve Mersin Tarsus Üniversite rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Orhan Aydın, TÜBİTAK başkanı olarak atandı. Orhan hocamıza bu makam çok yakışacak. Orhan Aydın hocamız KTÜ bünyesinde çok kıymet ve değeri bilinmedi ne yazık ki.. Bazı cemaatçi art niyetli yapılar hiç peşini bırakmadı hak ettiği KTÜ rektörlüğünü engellediler. İşin garip tarafı o yapılar ne yazık ki hala geçmişe oranla olmasa da yine etkin ve güçlüler. Bilim insanları kolay kazanılmıyor ama çok kolay harcanıyor


**


ARTVİN’DEKİ CİNAYETE GİZLİLİK KARARI!


Artvin'in Borçka Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi için ağaç kesilmesine karşı çıkan Reşit Kibar'ın öldürülmesine, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu'nın yaralanmasıyla ilgili soruşturmada Borçka Savcılığı gizlilik kararı aldı., Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Halkevleri Genel Sekreteri Özgür Ersoy, Halkevleri Hukuk sekreteri avukat Haktan Özkan, Borçka Halkevi Şube Başkanı Temel Kılıç ile birlikte Borçka Adliyesi'ne giderek AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu .AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, 29 Eylül 2023'te Borçka'daki bir restoranda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yap- işlet-devret modeliyle planladığı Cankurtaran Mesire Alanı projesinin ihalesini kazanan Yunus Merttürk, Borçka Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk ve Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı ile yemekte bir araya gelmişti.


**


60 BİN KAT ARTAN ERİŞİM ENGELİ!


İfade Özgürlüğü Derneği’nin Yaman Akdeniz ve Ozan Güven tarafından hazırlanan "Türkiye’de Adaletsizliğin Sembolü: Sulh Ceza Hakimlikleri ve İnternet Sansürleri EngelliWeb 2023" raporu ülkedeki sansürü gözler önüne serdi. İfade Özgürlüğü Derneği’nin 2023 EngelliWeb çalışmasına göre Türkiye’den toplam 240 bin 857 alan adı daha erişime engellendi. 2023 sonu itibarı ile Türkiye’den toplam 953 bin 415 web sitesi ve alan adı, 833 farklı kurum ve hâkimlikler tarafından verilen toplam 821 bin 285 farklı kararla erişim engellendi.2006-2023 yılları asında toplam erişime engellenen web sitesi sayılarındaki artış da dikkat çekici. Rapora göre 2006 yılında erişime engellenen web sitesi sayısı 4 iken bu sayı 2023’de 240 bin’e çıktı. Bu da engelleme oranının tam 60 bin kat arttığını gösteriyor.

Etiketler